Chateau Beausejour Duffau Lagarrosse

Siden 2007 har dette 1. Grand Cru Classé-slot haft en støt stigende kvalitetskurve. Det skyldes ikke mindst to af Bordeaux’ mest erfarne vinmagere, som har foretaget alle de nødvendige forbedringer i marker og kældre.

Læs mere
 


Historien om Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse

Oprindelig eksisterede der kun ét slot med navnet Beau-Séjour i Saint-Emilion. Slottet blev grundlagt i 1847 og bestod dengang af 14 ha vinmarker, som imidlertid blev delt mellem døtrene af den daværende ejer, Pierre-Paulin Ducarpe, i 1869. Således opstod det senere Château Beau-Séjour Becot og dets søsterslot Beauséjour Duffau-Lagarrosse. Sidstnævntes navn skyldes Ducarpes datters ægteskab med Monsieur Duffau-Lagarrosse, som gerne så sit navn pryde portalen ind til et ægte vinslot. 

Chateau Beausejour Duffau Lagarrosse i dag

I dag ejes Château Beauséjour Duffau-Lagarrosse af fætrene Christophe Redaud og Vincent Duffau-Lagarrosse. I praksis er vinproduktionen dog overladt til to erfarne herrer: Den allestedsnærværende Stéphane Derenoncourt som konsulent og Nicolas Thienpont som daglig leder. De blev begge sat på opgaven i 2009 og har siden foretaget adskillige forbedringer i bestræbelserne på at fastholde og ikke mindst øge kvaliteten i vinene, der ifølge 1955-klassifikationen for Saint-Emilion rangerer blandt 1. Grand Cru Classé B-vinene - altså den næsthøjeste klassifikation.

Dette er blandt andet gjort gennem bedre dræning af markerne, en mere effektiv opbinding af vinstokkene, begrænsning af høstudbyttet og streng sortering af druerne, der først plukkes ved optimal modenhed. I kældrene anvendes de nyeste teknikker og redskaber, og samlet set har resultaterne været særdeles mærkbare.

Beauséjour Duffau-Lagarrosse udgør i dag 6,5 ha beplantet med i gennemsnit 35 år gamle vinstokke i smørhullet af Saint-Emilion. Fordelingen på druesorter ligger på 81 pct. merlot, 16 pct. cabernet franc og 3 pct. cabernet sauvignon.