Beychevelle er kendt som Bordeaux’ Versailles. Det smukke slot har en århundredgammel historie, en imponerende arkitektur og en fantastisk beliggenhed. Vinene herfra er i de senere år steget markant i kvalitet.
Læs mereLegenden fortæller, at når skibene på Gironde-floden sejlede forbi Château Beychevelle, rebede de sejlene for at vise respekt overfor den magtfulde hertug af Epernon, der ejede og beboede slottet i begyndelsen af 1600-tallet. Udtrykket ”baisse voile” (sænk sejlet) blev med årene udsat for forskellige dialekter - bl.a. det gasconske ”bêcha vêla”, der siden blev til ”beychevelle”, som endte med at blive slottets navn. Dette er også forklaringen på motivet på vinens etiket: Et gammelt sejlskib med sænket sejl.
Beychevelle har op gennem århundrederne været ejet af skiftende familier, som alle har bidraget til udviklingen af dette imponerende smukke 4. cru-slot, der ofte omtales som Bordeaux’ Versailles. Ejendommen har bl.a. tilhørt Guestier-familien fra det kendte négociantfirma Barton & Guestier, og i syv generationer var den ejet af familien Heine - slægtninge til den tyske digter Heinrich Heine.
I 1970 købte Achille-Fould-familien Beychevelle og indgik nogle år senere i et partnerskab med Grands Millésimes de France, som bl.a. ejes af det japanske whiskymærke Suntory og af Castel Group, der er en af de helt store spillere inden for salg af vin, spiritus, øl og sodavand. Ejendommen består ud over slottet af 250 ha jord, hvoraf de 90 er beplantet med vinstokke spredt ud over Saint-Julien-appellationen. Resten er udlagt til skov og marker med græssende køer.
En del af vinmarkerne ligger rent faktisk inden for Haut-Médoc-appellationen, men er alligevel klassificeret som Saint-Julien, fordi de fra gammel tid har hørt til Beychevelle, dengang grænserne var anderledes trukket op. Druerne herfra må gerne indgå i både første- og andenvinen, men en del af dem bliver også til Haut-Medoc-vinen Les Brulières de Beychevelle.
Beychevelle har i de senere år investeret millioner af euros i en renovering af slottets produktionsfaciliteter og kældre, hvilken har medvirket til et klart løft i vinenes kvalitet. Den største forbedring har dog været en markant reduktion af udbyttet, der har betydet, at kun 50 pct. af høsten ender i førstevinen. Tilbage i 1980’erne var det 95 pct.
LukDen danske lovgivning kræver aldersverificering ved salg af alkohol