Chateau Cantenac Brown
Vinmæssigt har dette 3. cru-slot en hel del at byde på. Slottet blev i 2019 købt af Le Lous familien, og med dem kom der er gedigen saltvandsindprøjtet til slottet. José Sanfins er fortsat winemaker, og sammen med Le Lous familien har han vovet sig ud i modernisering af slottet, som vil løfte deres produktion til helt nye højder. Ambitionerne har aldrig været højere, og de vitikulturelle visioner er stålsatte.
Læs mere herMere om Chateau Cantenac Brown
Uanset om man kommer der for vinens eller arkitekturens skyld, er Cantenac Brown et besøg værd. Lad os begynde med slottets imponerende fremtoning. Det er bygget i Tudor-stil i begyndelsen af 1800-tallet - formentlig som det eneste i hele regionen. Det skyldes den daværende ejer John Lewis-Brown. Han kom oprindelig fra Skotland og købte ejendommen med tilhørende vinmarker omkring byen Cantenac i Margaux for at opføre et slot her. Tegningerne udførte han selv i en stil, der skulle bringe minder om hans gamle land, og som det var kutyme dengang, føjede han sit navn til slottets, så det blev til Château Cantenac Brown.
Ejendommen består af en spektakulær park anlagt efter britisk forbillede og af 48 ha marker beplantet med vinstokke, hvoraf nogle er tæt på 60 år gamle. Markerne dyrkes efter bæredygtige principper, og druerne plukkes og vinificeres parcel for parcel. Cabernet sauvignon dominerer med 65 pct., mens merlot tegner sig for 30 pct. af vinstokkene. De sidste 5% er forbeholdt cabernet franc.
Udover førstevinen Château Cantenac Brown producerer slottet andenvinen Brio de Cantenac Brown og den hvide Alto de Cantenac Brown.
Til toppen