Chateau Clerc Milon

Tager man et kig på Château Clerc Milon, må man konstatere, at fremtiden for alvor er nået til Médoc-halvøen. Selve slottet, som i øvrigt slet ikke er et slot, men snarere en moderne produktionsbygning designet som et tempel med træbeklædte mure, glas og sten, drives med grøn energi fra 300 kvadratmeter solceller på taget. Og i markerne har man som de første taget en robot i brug til at klare en del af høstarbejdet.

Læs mere
 

Mere om Chateau Clerc Milon

Skiftende ejere har siden 1800-tallet rådet over Clerc Milon, og ejendommen har varieret i størrelse alt efter, hvem den tilhørte. Først i 1970 kom der rigtigt styr på tingene, da baron Philippe Rothschild købte dette 5. cru-slot. Beliggenheden i Pauillac havde alle dage været sublim, men marker og bygninger var i en sørgelig forfatning. Det var baronen ganske klar over. Han så imidlertid potentialet og satte gang i en større renovering af hele ejendommen. Rothschild, som ikke var ubekendt med værdien af både branding og PR, satte sig samtidig for at give Clerc Milon en ny identitet - præcis som han havde gjort med 1. cru-slottet Mouton Rothschild. Han fik bl.a. skabt en ny og anderledes etiket - senere ændret til den nuværende med to dansende klovne. Men først og fremmest lykkedes det at forbedre vinene fra Clerc Milon markant.

Chateau Clerc Milon i dag

I dag udgør ejendommen 41 ha med vinstokke fordelt på hele 247 parceller. Det vanskeliggør arbejdet i markerne, og man bestræber sig nu på at lægge flere af parcellerne sammen. 50 pct. af vinstokkene er cabernet sauvignon, 36 pct. merlot, 11 pct. cabernet franc og resten petit verdot og carménère. Gennemsnitsalderen ligger på godt 50 år, om end visse af vinstokkene er væsentligt ældre. Bl.a. carménère, som blev plantet helt tilbage i 1947 og formentlig er de ældste tilbageværende af den sort i Bordeaux.

De nye, moderne produktionsfaciliteter har medvirket til at hæve kvaliteten i Clerc Milon-vinene yderligere. Særligt de seneste årgange har vist et betydeligt løft, og med anvendelse af økologiske og biodynamiske metoder i vinmarkerne og selektion af udelukkende modne druer, sikrer man et højt niveau af druemateriale, og det fornemmes i vinene.