Chateau Dauzac
Chateau Dauzac er et 5. cru-slot i Margaux i Bordeaux, som går forrest med nytænkning og er gået over til at fremstille deres vine vegansk.
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 159,95 kr
- 6 stk.
- 139,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 729,95 kr
- 6 stk.
- 639,95 kr
Historien om Chateau Dauzac
Château Dauzac i Margaux har stolte traditioner, når det gælder nytænkning og udvikling af produktionsmetoder. Allerede tilbage i slutningen af 1800-tallet, da slottet tilhørte Johnston-familien, som tillige ejede Ducru Beaucaillou og Phélan Ségur, fungerede Dauzac som en slags laboratorie, hvor den daværende vinmager Ernest David eksperimenterede med nye former for vindyrkning og -produktion. I 1939 overtog isproducenten Jean-Jacques Bernat 5. cru-slottet og indførte som en af de første i Bordeaux temperaturreguleret vinificering med brug af store isblokke. Og i dag er Dauzac - nu ejet af et forsikringsselskab og en bank - igen et skridt foran alle andre med overgangen til vegansk vinproduktion.
Vinene fra Chateau Dauzac
Vinmarkerne på Dauzac er fordelt på 45 ha i Margaux og 4 ha i Haut-Médoc beplantet med i gennemsnit 20 år gamle vinstokke. På enkelte knap så velplacerede parceller gror op til 80 år gamle stokke, som dog ikke længere yder deres bedste og derfor løbende bliver erstattet af nye vinplanter. Der fokuseres udelukkende på Cabernet Sauvignon (68 pct.) og Merlot (32 pct.). Tidligere dyrkede man også en smule Cabernet Franc, men disse planter er blevet fjernet.
Til toppen