Chateau Palmer

Palmer er klassisk Margaux fremstillet af biodynamisk dyrkede druer og med de mest moderne produktionsmetoder. Det kan smages.

Læs mere
 



Historien om Chateau Palmer

Da Marie Brunte de Ferriere fra Gascq-familien i begyndelsen af 1800-tallet forsøgte at sælge sit vinslot, lykkedes det hende at overbevise oberst Charles Palmer om, at vinene herfra var bedre end dem fra Château Lafite. Palmer endte med at købe slottet og ændrede dets navn fra Château Gascq til Château Palmer. Han gik straks i gang med at udvide sine besiddelser og drev ejendommen indtil 1843, hvor familien Pereire overtog den og satte gang i en omfattende modernisering af slottet og omstrukturering af markerne.

Et år efter at Palmer havde opnået 3. cru status i henhold til 1855 Klassifikationen, stod slottet med de karakteristiske fire tårne færdigt. Château Palmer forblev i Pereires eje, indtil det i 1938 overgik til et konsortium af fire velhavende familier. Det blev siden indskrænket til to - familierne Sichel og Mähler-Besse, som den dag i dag er hovedejere af ejendommen. De 66 ha vinmarker ligger på nogle af de bedste jorder i Margaux beplantet med lige dele cabernet sauvignon og merlot og de resterende 6 pct. petit verdot. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 38 år og har siden 2014 været dyrket efter biodynamiske principper.

Selve slottet er løbende blevet moderniseret og anses i dag for et af de mest moderne produktionsanlæg i Médoc. Palmer var blandt de første til at indføre optisk sortering med særlige lyssensorer, der automatisk kasserer uegnede druer. Også i markerne arbejder man med det nyeste nye udstyr: Ved hjælp af infrarøde kameraer kan ønologerne med 100 pct. sikkerhed afgøre, hvornår de enkelte drueklaser har opnået optimal modenhed.