Chenin Blanc vin

I Loiredalen fokuseres på to hvidvinsdruer: Sauvignon Blanc og Chenin Blanc. Sidstnævnte er basis for både tørre, søde og mousserende vine, der, hvis de laves med omhu og forståelse for druens karaktertræk, kan give nogle af de største vinoplevelser.

Læs mere
 






















Druen med styrke i de ædelsøde vine

Druen modner tidligt, og stokkene giver et højt udbytte, hvis ikke der reguleres med hård hånd. Selv om syreindholdet er ganske højt, har chenin blanc en særlig styrke i de ædelsøde vine. Druerne er ret modtagelige for angreb af ædel råddenskab, men fordi syren er så præsent, balanceres vinene flot. Når det handler om de tørre udgaver, bliver syren selvsagt mere markant. Samtidig fornemmes mineraliteten tydeligere, og vinen får et friskere udtryk. Forvent især noter af grønne æbler, kvæde og gule blommer.

Chenin Blanc i Californien og Sydafrika

Chenin blanc optræder også i californiske hvidvine, uden dog at gøre særligt væsen af sig. Og i Sydafrika, hvor druen er kendt under navnet steen, gør den det generelt godt, om end der også her produceres en del intetsigende vine.