Clos Marguerite
I Marlborough-området i New Zealand har det belgiske ægtepar Marguerite Dubois og Jean-Charles Van Hove skabt en charmerende og spændende vingård, der byder på rene og elegante vine på Pinot Noir og Sauvignon Blanc-druer. Rene og elegante enkeltmarksvine, der er skabt ud fra bæredygtige principper.
Læs mere herHistorien om Clos Marguerite
I et gennemgående tørt og solrigt klima dyrker det belgiske ægtepar Marguerite Dubois og Jean-Charles Van Hove deres 10 ha store vinmark på en grusholdig terrasse langs den sydlige del af Awatere-floden i Marlborough-regionen. Jorden købte de i 1998 og tilplantede den lidt efter lidt med henholdsvis Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-stokke. I 2005 var projektet så godt i gang, at Marguerite og Jean-Charles valgte at opføre en vingård på stedet.
Evnerne for at lave fremragende vin er de ikke kommet sovende til. Jean-Charles Van Hoven er uddannet ønolog fra vininstituttet i Bordeaux og som landbrugsingeniør med speciale i jordbundsforhold fra universitetet i Louvain. Han har arbejdet på adskillige af Bordeaux’ bedre slotte, bl.a. Canon-la-Gaffelière i Saint-Emilion, og har siden samlet værdifuld erfaring via forskellige job i den newzealandske vinindustri. Hans kone Marguerite er vokset op med vin, da hendes bedstefar drev en succesrig engrosvirksomhed, og hun har lige fra starten kastet sig ud i alle aspekter af vindyrkning, produktion og salg.
Vinene fra Clos Marguerite
Clos Marguerite producerer bare én hvidvin (sauvignon blanc) og én rødvin (pinot noir). Begge vine er elegante, rene og aromatiske og udtrykker på fornem vis Jean-Charles’ og Marguerites filosofi om at blande traditioner fra den gamle vinverden med moderne metoder fra den nye. Udbyttet holdes bevidst lavt, og druerne vinificeres på ståltanke.
Også respekten for miljøet fylder meget i parrets bevidsthed. Derfor anvendes udelukkende bæredygtige dyrkningsmetoder, der bl.a. indebærer græssende får mellem vinstokkene, hvilket giver en naturlig form for ukrudtsbekæmpelse og gødning. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft. Det gør vinstokkene mindre sårbare over for sygdomme og begrænser derved anvendelsen af kemikalier.
Den danske lovgivning kræver aldersverificering ved salg af alkohol