Daniel Gómez Jiménez-Landi

Hos Daniel Gómez Jiménez-Landi finder man vine, der høster topscorer blandt internationale vinanmeldere og toprestauranter.

Læs mere
 












Historien om Daniel Gómez Jiménez-Landi

I 2012 besluttede Daniel Gómez Jiménez-Landi sig for at sælge sine aktier i familiens vingård Bodega Jiménez-Landi, og helligede sig til sine egne vine. Stilen er fuldkommen kompromisløs og foregår efter biodynamiske principper. Allerede nu høster hans vine de højeste score hos de internationale vinanmeldere og top-restauranterne står i kø for at få lov til at købe en smule af de mikroskopiske mængder som Daniel fremtryller!

Daniels rødvine kommer fra Méntrida appellationen nær Toledo. Vinene er udelukkende lavet på Garnacha-druen, som dyrkes i omkring 950 meters højde hvilket gør vinen utrolig kølig i udtrykket. Druerne bliver afstilkede og forsigtigt fermenterede i åbne kar uden for meget omrøring. Fadene er primært store franske egefade så indflydelsen af eg ikke er for voldsom. Stilen i vinen er meget subtile og kølig. Vinene er nærmest fint vævet sammen af Garnacha druens fængslende elegance.

Mentrida appellationen blev tildelt DO status i 1976, men udviklingen var gået i stå i mange år, da området havde en lang tradition for at producere basisvine, som henvendte sig lokale forbrugere, stedet for at prøve at øge kvaliteten. Nu er der imidlertid store forandringer i gang!

Om vinregionen

Selve regionen er yderst fjendtligt, med et voldsomt fastlandsklima. Sommertemperaturerne kan nå helt op på 45 grader, og denne varme, kombineret med den ringe nedbør betyder, at vækstsæsonen kan blive barsk for de fleste vinstokke. Hovedparten af Mentridas vinmarker ligger i 400-600 meters højde, og nogle af de mest værdsatte parceller så højt som 900-1000 meter. Det er især disse højest beliggende marker, som producerer nogle af de bedste vine i Mentrida.