Domaine Alain Chavy

Vandet står højt i undergrunden i Puligny-Montrachet, og derfor forsøger de færreste vinproducenter at grave ud til kældre under deres domainer. En undtagelse er Alain Chavy, som vægter køligheden i en kælder utroligt højt, når han vinificerer og lagrer sine vine.

Læs mere
 










Historien om Domaine Alain Chavy

Da han i 2003 overtog halvdelen af sin fars vinmarker, besluttede Alain Chavy at grave ud under den store, gamle bygning, han havde anskaffet sig i Puligny-Montrachet by. Det lykkedes at etablere en dyb kælder, og hans vine trives nu under perfekte temperaturforhold 5½ meter under jorden.

Familien Chavy har lavet vin i Côte de Beaune i de sidste 200 år, men først i 1976 begyndte de at aftappe vinene med eget navn på etiketterne. Som så mange andre i Puligny-Montrachet på den tid solgte de druerne til négocianter (storproducenter, der opkøber druer fra områdets mindre vingårde).

Alains far, Gérard Chavy, valgte at trække sig tilbage i 1997. Alain Chavy og hans bror Jean-Louis overtog driften af familiedomainet, og samarbejdet mellem de to stod på indtil 2003, da brødrene besluttede at fordele besiddelserne mellem sig og begynde hver for sig. I stedet for at dele de mindste marker op i flere parceller, beholdt Jean-Louis den største 1. cru-mark Les Perrières, mens Alain bl.a. fik den mindre Les Pucelles og totredjedele af Les Clavoillons.

Alain Chavys vine er kendetegnet af en elegant og relativt afdæmpet stil med fokus på mineralitet og moden frugt.