Domaine Alphonse Mellot

Få laver Sancerre på niveau med Alphonse Mellot. Far og søn dyrker druer på en af områdets bedste marker, og deres hvide sauvignon blanc-vine udtrykker bedre end nogen andre det exceptionelle terroir, de udspringer af. En af de mest populære vine fra Alhponse Mellot er Sancerre La Moussiere

Læs mere
 











Historien om Domaine Alphonse Mellot

I familien Mellot hedder den ældste søn Alphonse. Sådan har det været i århundreder, og således er 18. og 19. generation af denne vinproducerende familie, far og søn, også døbt Alphonse. Egentlig kan slægten spores helt tilbage til 1500-tallet. Allerede dengang handlede det om vindyrkning og handel med vin omkring byen Sancerre i det centrale Frankrig. Spoler vi frem til begyndelsen af 1800-tallet, møder vi den driftige Alphonse Mellot, som åbnede en kro, hvor han solgte egnens vine. Det blev indledningen til et handelseventyr, der i 1881 sikrede Mellot-familien licens til at sælge deres vine i hele Frankrig - og senere også uden for landets grænser. 

Foretagendet er siden gået i arv fra generation til generation med de nuværende Mellot’er, far og søn Alphonse og Alphonse, i spidsen for den traditionsrige vinproduktion, der kvalitetsmæssigt befinder sig på et meget højt niveau og kun matches af en lille håndfuld inkarnerede producenter.

Vinene fra Domaine Alphonse Mellot

Vinene kommer primært fra højt beliggende marker på Sancerre-højen, hvoraf Domaine La Moussiere - 47 ha beplantet med vinstokke, mange af dem rigtig gamle - er den bedste og mest berømte. Her dyrkes både sauvignon blanc og pinot noir - de officielle druetyper i henholdsvis de hvide og de røde og lyserøde Sancerre-vine.

Alphonse Mellot bekender sig til både økologi og biodynamik og ser det som en fornem opgave at bevare det terroir, der er hele grundlaget for husets exceptionelle vine. Alt arbejde i marken foregår metodisk og med håndkraft - uden brug af maskiner og kemikalier. I vineriet anvendes de mest moderne remedier og teknikker. Og det hele munder ud i en nøje overvåget lagringsproces i Mellot-familiens århundredgamle kældre i hjertet af Sancerre.