Domaine Georges Glantenay & Fils
Unge Guillaume Glantenays vine fra marker i Volnay, Pommard og Chambolle udtrykker ren frugt og elegance på et meget højt kvalitetsniveau.
Læs mere
Pommard 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Bourgogne Pinot Noir - Maison Dieu 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Bourgogne Aligoté 2017
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay 1. Cru - Les Brouillards 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay 1. Cru - Les Brouillards 2017
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay 1. Cru - Les Santenots 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay 1. Cru - Les Santenots 2017
Domaine Georges Glantenay & Fils

Pommard 1. Cru - Les Rugiens Hauts 2017
Domaine Georges Glantenay & Fils

Chambolle Musigny 1. Cru Les Feusselottes 2017
Domaine Georges Glantenay & Fils

Pommard 1. Cru - Les Combes Dessus 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay 1. Cru - Le Ronceret 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Volnay - Vieilles Vignes 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils

Monthelie Blanc 1. Cru - Champs Fulliot 2018
Domaine Georges Glantenay & Fils
Historien om Domaine Georges Glantenay & Fils
6. generation er rykket ind på Domaine Glantenay i Volnay. En ejendom, der helt tilbage i 1700-tallet var kendt for at producere vin og fra 1893 har været drevet af Glantenay-familien. Nu er det så Guillaume og hans søster Sarah Glantenay, som - stadig med papa Pierre i markerne - er drivkraften bag domainets fine Bourgogne-vine. Familen ejer 4 ha i Volnay, og den resterende halvdel af de i alt 8 ha er fordelt på marker i henholdsvis Pommard, Monthélie og Meursault.
Guillaumes og Sarahs bedstefar giftede sig i sin tid med en kvinde fra Chambolle, og det betød, at man også kunne føje marker i Côte de Nuits til besiddelserne. Disse marker var indtil for nylig lejet ud til andre vinproducenter, men Guillaume Glantenay besluttede for nogle år siden at opsige lejemålene og i stedet producere sin egen Chambolle-Musigny vin.
Vinene fra Domaine Georges Glantenay & Fils
Stilen i vinene har ændret sig en del, siden Guillaume overtog ansvaret for arbejdet i kældrene. Hans fars vine fremstod mere rustikke, mens Guillaume formår at tilføre en renere frugt og et mere elegant udtryk i vinene. Han anvender 15-20 pct. hele klaser og lagrer sine vine i kun let toastede egefade for at fremhæve fremfor at overdøve frugtaromaerne.
For nogle år siden blev det århundredgamle vineri i Volnay renoveret med henblik på at optimere og modernisere produktionsforholdene. Også det har givet vinene et løft.