Domaine Huet

Det er tilgivet, hvis du synes, at biodynamik virker som en overnaturlig og overdreven metode at skabe vin på. Men det er kun tilgivet, hvis du rent faktisk har oplevet, hvilke mirakler, der kan ske, når sol, måne og stjerner helt rigtigt på himlen. Domaine Huet er intet mindre end det største, når det kommer til biodynamik i Loire. Smag blot på de varierede udbud af tørre og søde hvidvine - og dessertvine, der fuldstændig tager pusten fra dig.

Læs mere
 











Om Domaine Huet

Domaine Huet har siden midten af firserne fremstillet vine efter biodynamisk principper, og belønningen for de perfekte tilstande i både mark og kælder er stor. Vinene er perfekte til mad, hvor de har deres store force.

Domaine Huets vine er også meget længelevende. De sælger stadigvin fra 20’er og 30’erne, som stadig smager aldeles fremragende. Vingårdens kvaliteter har da også fået den internationale vinpressens opmærksomhed. Navnlig Huets søde vin, Cuvée Constance, der har opnået de magiske 100 point i hos Robert Parkers The Wine Advocate. I 1986 havde vejrforholdende vanskeliggjort markernes vedligeholdelse, og Domaine Huets indehaver Noël Pinguet følte sig stærkt fristet af, at benytte kemikalier for at komme problemerne til liv, da vineksperten og humanisten Jacques Puisais introducerede ham for biodynamikken.

Denne nyopdagelse kom som et chok, og affødte et hav af spørgsmål. Skønt metoderne og ideologien virkede obskure, følte Noël Pinguet sig dog både fascineret og tiltrukket af mulighederne. I begyndelsen af 1987 påbegyndte han har sit første eksperiment på en lille del af en markparcel. Resultatet var efter høsten var så overbevisende, at Noël Pinguet støt konverterede hele Domaine Huets produktion til de biodynamiske dyrkningsmetoder. Nu, mere end tyve år senere, er samtlige marker i perfekt sund balance – uden brug af kemikalier.

Vinene fra Domaine Huet

Vinene fra Domaine Huet er certificerede af Demeter, som er det kontrolorgan der skal sikre, at de biodynamiske spilleregler overholdes. Men kontrol betyder ofte bureaukrati, og for mange er bureaukrati både usmidigt og tidskrævende. Der er således utroligt mange, som faktisk producerer biodynamiske vine. De orker bare ikke papirarbejdet, og de vil heller ikke belæres af konsulenter fra Demeter om, hvordan de skal dyrke deres jorde – det ved de nemlig bedst selv.