Domaine Potel-Aviron

Nicolas Potel og Stephane Aviron har med succes fundet tilbage til den stil, der kendetegnede Beaujolais-vinene før i tiden: Frisk rød frugt kombineret med mere koncentration og fylde.

Læs mere
 







Vinene fra Domaine Potel-Aviron

Kan Beaujolais virkelig smage sådan? Ja, i hænderne på stjerne-vinmageren Nicolas Potel fra Bourgogne og hans lige så kompetente makker, Stephane Aviron fra Beaujolais, bliver druerne fra ældre gamay-stokke til saftige, koncentrerede vine med masser af frisk rød frugt - lige fra de lette villages-vine til de kraftigere fra Morgon.

I en periode var vinene fra Beaujolais umoderne og uinteressante for et flertal af vinkøbere. Det har heldigvis ændret sig de senere år i takt med, at kvaliteten på vinene er løftet, og Potel- Aviron er blandt de producenter, som virkelig har taget opgaven seriøst og i dag regnes blandt de bedste i området.

Mere om Domaine Potel-Aviron

Nicolas og Stephane studerede vin sammen og besluttede efter studierne på Lycée Viticole i Beaune, at de sammen ville producere Beaujolais som i gamle dage. Altså vine med mere karakter og fylde frem for de lyse, lette vine, som ellers har kendetegnet stilen i området.

Druerne kommer fra marker med vinstokke, der er minimum 40 år gamle. Det betyder et lavere høstudbytte og dermed også større koncentration i druerne. Vinen lagres på egefade, hvoraf 20-25 pct. er nye, og aftappes uden filtrering. Dette øger yderligere koncentrationen i den generelt feminine gamay-vin, og de bedste årgange kan snildt udvikle sig i op til 10 år.