Domaine Tempier

Bandol appellationen er nærmest skabt af Domaine Tempiers grundlægger, Lucien Peyraud, som allerede i 1942 tog initiativ til det grundregelsæt. Disse regelsæt gælder for appellationen den dag i dag. Det var også Peyraud, som stædigt kæmpede for større brug af Mourvedredruen i vinene fra Bandol.

Læs mere
 

Bandol Rosé - 2017

Bandol Rosé - 2017

Domaine Tempier

93/100
Vinous
★★★★★
Jyllands Posten
Tilbud
249,95 pr. stk.
199,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-

Bandol Rouge - 2015

Bandol Rouge - 2015

Domaine Tempier

93/100
DinVinGuide
93/100
James Suckling
299,95 pr. stk.
279,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-













Om Domaine Tempier

Der er sagt mange positive ting om dette domaine. Berømmelsen hviler blandt andet på domainets rosé, der af mange regnes for den bedste i Provence. En Rosé i topklasse, som er blended på Mourvedre, Cinsault, and Grenache.

Bandol Rouge er blended på Mourvedre, Cinsault, and Grenache. Domaine Tempier fremstiller også en forfriskende  fremstillet på druerne Ugni Blanc og Clairette. Den største styrke hos Domaine Tempier er dog deres berømte enkeltmarksvine: La Tourtine, Migoua og Cabassaou. Alle er det marker med vinstokke som for længst er fyldt 50 år. Disse marker regnes således som de ypperste eksponenter for vinene fra Bandol. Vinmarkerne er, for de røde vines vedkommende, beplantede med Mouvedre dernæst Grenache, Cinsault, Carignan og Syrah. Domaine Tempiers standard Cuvée er fremstillet af 75% Mouvedre. Enkeltmarksvinen Cabassaou er fremstillet med 95% Mouvedre, Tourtine med 70-80% og La Migoua 50-60% alt afhængig af årgangen.

Lagringspotentielle vine

Vinene er alle flot koncentrerede, og med en næsten silkeagtig stoflighed. Her er til overflod alt hvad man kan forlange af stor vin. Den tålmodige vil opdage, at kompleksiteten i vinene fra Domaine Tempier vinder helt utroligt ved lagring. Selv efter 15 år kan de være sjældent vitale.

Domaine Tempier er Bandols ubestridte konge. Det manifesteres årgang efter årgang, takket være Domaine Tempiers fantastiske vinmarker og ønologen Daniel Ravier.