Domaine Tempier

Lucien Peyraud er et af de mest betydningsfulde navne i Bandol-området. Ikke nok med, at han grundlagde Domaine Tempier, han var også blandt pioneerne i forhold til at få placeret Bandol solidt på det franske vinkort. Endelig har han været mand for at sikre, at Mourvedre-druen fik en central rolle i områdets vinproduktion, og når man smager hans vine, forstår man, hvorfor han har forelsket sig i netop den druetype.

 

Læs mere
 


Bandol Rouge 2017

Domaine Tempier

92+/100
Jyllands-Posten
Tilbud
329,95 pr. stk.
259,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
-
+










Om Domaine Tempier

Der er sagt mange positive ting om Domaine Tempier. Berømmelsen hviler blandt andet på domainets rosé, der af mange regnes for den bedste i Provence. En Rosé i topklasse, som er sat sammen af Mourvedre, Cinsault og Grenache-druer.

Også den røde Cuvée 'Bandol Rouge' er et blend af Mourvedre, Cinsault og Grenache, mens vinhuset også står bag en forfriskende hvidvin, der er fremstillet på druerne Ugni Blanc og Clairette. Og det er ikke vinhuset alene, der skal have rosen for de fremragende resultater. Ønologen Daniel Ravier har sin meget betydningsfulde andel i kvaliteten, som han har sin solide hånd om i vineriet.

Den største styrke hos Domaine Tempier er dog deres berømte enkeltmarksvine: La Tourtine, Migoua og Cabassaou. For alles vedkommende er det marker med vinstokke, som for længst er fyldt 50 år. Det er derfor fuldt fortjent, at mange nævner netop disse marker, når de skal udpege de ypperste eksponenter for vinene fra Bandol.

Vinmarkerne er, for de røde vines vedkommende, beplantede med Mouvedre dernæst Grenache, Cinsault, Carignan og Syrah. Domaine Tempiers standard Cuvée er fremstillet af 75% Mouvedre. Enkeltmarksvinen Cabassaou er fremstillet med 95% Mouvedre, Tourtine med 70-80% og La Migoua 50-60% alt afhængig af årgangen.

Lagringspotentielle vine

Vinene er alle flot koncentrerede og giver en næsten silkeagtig fornemmelse i munden. Her er til overflod alt, hvad man kan forlange af stor vin. Den tålmodige vil opdage, at kompleksiteten i vinene fra Domaine Tempier vinder helt utroligt ved lagring. Selv efter 15 år kan de være sjældent vitale.

Domaine Tempier er Bandols ubestridte konge. Det manifesteres årgang efter årgang, takket være Domaine Tempiers fantastiske vinmarker og ønologen Daniel Ravier.