Douro

Når vi tænker portugisisk vin, tænker vi portvin. Vel vidende, at der er skred i kvaliteten af almindelige vine også. Men indtrykket af Portugal som portvinsland bliver kun forstærket, når vi specifikt taler om Douro-området.

Læs mere
 










Mere om vinområdet Douro

Douro er portvinens centrum, selvom det i virkeligheden er et ufremkommeligt område, der ikke burde egne sig til vindyrkning. Måske er det netop derfor, at der skabes så spændende og enestående vine her. Selvom rødvine og hvidvine bliver både bedre og bedre og samtidig mere og mere udbredte, så er det portvinen, der er den exceptionelle krone på værket i Douro.

Det meget varme klima er flere steder også meget tørt, fordi regnen fra Atlanterhavet stoppes af bjergene, og det giver i allerhøjeste grad grobund for vine med stor sødme og en markant struktur i smagen. Derfor kan man også ofte opleve, at rødvine fra Douro-dalen er tunge og kraftige, og det er med til at gøre, at det stadig er portvinene, der gør området allermest interessant.