Jeanine Boutin

Stéphane Vedeau er Rhône-mand om en hals. Han lagde ud i den sydlige del af dalen med flotte  vine fra Châteauneuf du Pape og andre Rhône-appellationer, og de senere år har han udvidet territoriet til i alt 50 ha, så det også omfatter marker i Nordrhône.

Læs mere
 




Vinene fra Jeanine Boutin

Stéphane Vedeaus syrah-vine fra små parceller i bl.a. Côte Rotie og Hermitage imponerer alle med en renhed, harmoni og dyb frugt, som kun de bedste producenter formår at få frem i deres vine.

På etiketterne står der J. Boutin. Det er såmænd Stéphanes mor Jeannine, der har lagt navn til vinene - og med god grund. Hun ejer nemlig markerne, som sønnen dyrker og høster druerne fra. Filosofien er at producere rene, sunde vine med optimal modenhed.

Vedeau beskrives som perfektionist, og en kendsgerning er det i hvert fald, at terroir betyder alt for ham. Han går ekstremt meget op i, hvordan marker og vinstokke behandles. Økologiske principper er fuldt ud indarbejdet. Der bruges ingen kemikalier. Druerne høstes med håndkraft, og i kælderen anvendes kun store fade specielt udvalgt af Stéphane. Vinene aftappes uden filtrering og klaring og med behersket brug af svovl.