Kay Brothers

Kay Brothers’ sydaustralske Shiraz-udgaver er resultatet af både klassisk og nytænkende vinmageri.

Læs mere
 


Historien om Kay Brothers

Hos Kay Brothers holder man fast i traditionerne. Vingården Amery Vineyard med tilhørende 22 ha land er den ældste i McLaren Vale, etableret i 1890 af brødrene Herbert og Frederick Kay. Dengang som i dag vinificerede man druerne i åbne gæringskar og pressede dem i en såkaldt basket press. Eneste ændring fra de første årgange er, at man gik fra ren håndkraft til mekanisk pres. I 1928 installerede man den første hydrauliske basket press, og den er såmænd stadig i brug den dag i dag.

Op gennem årtierne øgede Kay-brødrene produktionen væsentligt. I begyndelsen fokuserede de på bulk vin, som blev solgt til eksport. I 1920’erne opstod et behov for søde australske vine - særligt på det engelske marked - men i slutningen af 1940’erne faldt efterspørgslen, og Kay Brothers gik tilbage til primært at fremstille bulk vin.

Fra 1960’erne steg interessen for australsk bordvin - både på hjemme- og eksportmarkederne. Derfor gik Kay Brothers gradvis væk fra bulk og koncentrerede sig i stedet om at producere individuelt aftappede flasker, der blev solgt direkte til forbrugerne.

Kay Brothers i dag

3. generation under ledelse af Colin Kay har for længst indset potentialet i Amery Vineyards' gamle vinstokke med primært rødvinsdruer. Og selv om man stadig bruger de gamle remedier i kælderen, er man også åben over for nye måder at arbejde på i marken. Biodynamiske metoder er således taget i anvendelse på flere af ejendommens parceller.