La Cave de l'Abbé Rous

Cave l’Abbé Rous, opkaldt efter en lokal abbed tilbage i 1500-tallet, er områdets største og bedste producent af Banyuls-vine. Kooperativet blev grundlagt i 1952 og består i dag af 750 vindyrkere, der alle bidrager med druer til den omfattende produktion af både søde og tørre vine fra de tilsammen 1200 ha vinmarker, de råder over.

Læs mere
 




Søde vine fra Banyuls stejle skiferterrasser med gamle vinstokke.

Marker med gamle vinstokke dyrkes på små, stejle og kystnære skiferterrasser, der blev anlagt helt tilbage i Tempelriddernes storhedstid (1100-tallet). Da regionen ligger i det sydøstlige hjørne af Frankrig, tæt på den spanske grænse, er den velsignet med over 300 solskinsdage om året. Men her blæser også kraftige vinde, og vintrene er kolde med en del sne. Alt sammen præger vinstokkene, som udvikler dybe rødder ned i den stenede undergrund for at suge næring til sig.

Druerne er primært Grenache Noir, Grenache Gris og Carignan. De kan kun høstes ved håndkraft, og ofte må man tage muldyr til hjælp, når druerne skal transporteres ned ad de stejle skråninger og videre til l’Abbé Rous’ store kælderfaciliteter i Banyuls-sur-Mer.