Libanon

Det diskuteres, hvilket land var det første i verden til at producere vin, og ingen kan fastslå det med 100 procents sikkerhed. Dog ligger det fast, at Libanon var et af landene, og selv om nationen har oplevet krig og ufred gennem århundreder, har det aldrig bremset produktionen af vin.

Læs mere
 









At Libanon efter 1. Verdenskrig kom under fransk dominans, præger landets vine den dag i dag. Franskmændene tilskyndede bønderne til at dyrke vin ved at garantere dem, at de nok skulle købe den. Til gengæld betød det, at der først og fremmest blev dyrket franske druesorter som cabernet sauvignon, syrah og cinsault. Produktionen faldt mærkbart under borgerkrigen fra 1979-90, men er nu oppe i omdrejninger igen.

Røde og hvide franske druetyper

Både de røde vine på franske druetyper og de hvide på fortrinsvis lokale druer kommer fra marker i Bekaadalen nordøst for Beirut. Vinstokkene gror i op til 1800 meters højde med voldsomt vekslende temperaturer mellem dag og nat. Det giver mørke garvesyrerige rødvine med stort lagringspotentiale. Hvidvinene fremstår frugtige, honningsøde og citrusfriske.