Malbec vin

Kan man tale om nationaldruer, må Malbec vel efterhånden betegnes som en sådan. I hvert fald hvis man spørger vinbønderne i Argentina, hvor denne oprindeligt franske sort trives. Her giver Malbec mørke, kraftige og krydrede vine, der passer som fod i hose til de rå mængder af oksekød, der produceres og spises i landet.

Læs mere
 


Rosé - Blend - 2014

Rosé - Blend - 2014

Elqui Wines

16/20
Oldenburgs Vinguide
★★★★★
Finansbureauet
Tilbud
114,95 pr. stk.
79,00
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-


Sena - 2015

Sena - 2015

Chadwick Mondavi

100/100
James Suckling
96/100
Robert Parker Wine Advocate
1.499,95 pr. stk.
999,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
+
-


GRUS - 2015

GRUS - 2015

Vinedos de Alcohuaz

94/100
Gastro
94/100
Tim Atkin
Tilbud
219,95 pr. stk.
169,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-

La Muse - 2014

La Muse - 2014

Vérité

100/100
Robert Parker Wine Advocate
Tilbud
2.999,95
pr. stk.
Læs mere
+
-





Reserva Malbec - 2014

Reserva Malbec - 2014

Bodega Norton

91/100
Falstaff Magazin
91/100
James Suckling
Tilbud
139,95 pr. stk.
109,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-


La Muse - 2013

La Muse - 2013

Vérité

100/100
Robert Parker Wine Advocate
Tilbud
2.999,95
pr. stk.
Læs mere
+
-


Malbec - 2013

Malbec - 2013

Elqui Wines

90/100
DinVinGuide
90/100
Ekstra Bladet
Tilbud
179,95 pr. stk.
139,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-

Mere om Malbec-druen

Kommer Malbec-druerne fra lavereliggende marker, hvor sol og varme udgør de klimatiske betingelser, afspejler det sig oftest i den sødme og alkoholtyngde, der fornemmes i vinene. Gror vinstokkene i højderne - i dette tilfælde Andesbjergene - resulterer det i køligere og mere elegante vine.

Druen havde sin storhedstid indtil slutningen af 1950’erne. Før da indgik den mere eller mindre fast i blendet i fremstillingen af Bordeaux-vinene. Malbec ses stadig i enkelte af slottenes marker og benyttes som støttedrue i beskeden målestok, hvorimod den stadig har sin berettigelse længere mod sydvest i Cahors. Her benævnes druen Côt eller Auxerrois og giver langt mere kantede og tanninrige vine end i Argentina. Vinproducenterne er dog blevet bedre til at bløde tanninerne op, og hvor man før i tiden ikke kunne nærme sig en ung Cahors-vin, fremstilles de i dag i mere imødekommende udgaver.