Ossian Vides y Vinos
Ossian producerer flotte, fadlagrede vine på verdejo-druen. Vinstokkene stammer tilbage fra før vinlusens hærgen, og forbilledet er hvid Bourgogne.
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 249,95 kr
- 6 stk.
- 199,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 449,95 kr
- 6 stk.
- 300,00 kr
Historien om Ossian Vides y Vinos
Ambitionerne var tårnhøje, da Javier Zaccagnini, en af grundlæggerne af Ribera del Duero-succesen Aalto, i 2005 gik sammen med vinproducenten Ismael Gozalo om et dristigt projekt: At lave spansk hvidvin efter burgundisk forbillede. Udgangspunktet var Segovia-provinsen nordvest for Madrid, som rent vinmæssigt hører til appellationen Rueda. Her dyrkes verdejo-druen i stor stil, og Zaccagnini og Gozalo investerede i 9 ha marker omkring byen Nieva primært beplantet med gamle præ-phylloxera vinstokke.
Da vinlusen i slutningen af 1800-tallet hærgede, lykkedes det den ikke at gøre kål på disse sejlivede stokke, som groede i sandsten. Larverne druknede ganske enkelt i det fine sand, og lusene var dermed ikke i stand til at formere sig. Markerne befinder sig i en højde af 840-930 meter i et klima, der temperaturmæssigt svinger markant mellem dag og nat og dermed forlænger druernes modningsperiode, men til gengæld også højner kvaliteten.
Javier Zaccagnini og Ismael Gozalo rejste til Bourgogne for at studere produktionsmetoder og ikke mindst fadtyper. De fik kontakt til den anerkendte vinmager Pierre Millemann, som tog imod udfordringen at skabe fadlagrede verdejo-vine med et burgundisk touch. Året efter frigav de de første to udgaver, og vinen Ossian i årgang 2005 blev udsolgt på bare tre uger. Siden er porteføljen af vine gradvis vokset og omfatter i dag 5 forskellige økologisk certificerede cuvéer lavet på druer fra de nu 19 ha vinmarker, ejendommen råder over. I 2016 solgte Zaccagnini sin andel af vingården til familien Ruiz Aragoneses. Det samme havde Ismael Gozalo gjort nogle år forinden, men han er fortsat en del af projektet og leverer druer til Ossian Vides y Vinos.
De nye ejere, som også står bag Pago de Carraovejas i Ribera del Duero, har opretholdt det høje kvalitetsniveau - bl.a. med ved at ansætte Xavier Ausàs, som tidligere var teknisk direktør på legendariske Vega Sicilia i Ribera del Duero.
Vinene fra Ossian Vides y Vinos
Ossians vine var oprindelig klassificeret som Denominación de Origen Rueda, men bodegaen valgte at lægge dem ind under den bredere Tierra de Castilla y Léon klassifikation som en konsekvens af de rigide regler, der knytter sig til Rueda-appellationen, og som ikke anerkender stilen i Ossian-vinene.
Til toppen