Quinta do Mourao

Oprindeligt blev vinene fra Quinta do Mourao solgt videre til vinkøbmænd, men det ændrede sig, da Miguel Braga efter sin fars død i 1999 overtog familiens vingård Quinta do Mourao i Douro. Ejendommen består af yderligere fire quintas, som alle bidrager med druer til husets vine , der nu sælges under egen etiket.

Læs mere
 










Vinene fra Quinta do Mourao

Der laves alle typer portvin her. Hovedvægten ligger dog på tawny-udgaverne, som står Miguel Bragas hjerte nærmest. Reglen er, at kun ca. 60 procent af druerne fra de bedste marker må bruges til portvin. Resten skal sælges fra eller bruges til andet end hedvin. Derfor laver langt de fleste portvinshuse rødvin , og det gælder også for Quinta do Mourao.

Navnet S. Leonardo referer til det lokale udsigtspunkt São Leonardo da Galafura, hvor to brødre hver dag mødtes halvvejs på ruten til deres arbejde. Brødrene havde opsyn med to af Mouraos quintas - et hverv, som siden er gået i arv til deres sønner.

Druerne fra de fem quintas fodtrampes og vinificeres separat. Miguel Braga og hans vinmager vurderer løbende, hvilke druer der skal indgå i hvilke vine. Lagringen sker i egefade af forskellig type og i flaske i husets kældre og opbevaringsrum. Et af dem omtaler Miguel spøgefuldt som ”Port Knox”, fordi man her opbevarer fadene med Mouraos ældste og mest ædle tawny portvine.