Sancerre
Saftige og sprøde hvidvine på Sauvignon Blanc og unik rødvin på Pinot Noir. I den østlige del af Loiredalen ligger vinområdet Sancerre, som har taget navn efter byen af samme navn.
Læs mere
Sancerre Blanc - La Moussiere 2019
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Blanc - La Moussiere - halve 2019
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Blanc - Cuvee Edmond 2016
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Rose - La Moussiere 2018
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Rouge - Demoiselle Rouge 2015
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Rouge - Petite Moussiere 2016
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Rouge - Les Herses Rouge 2013
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Rouge - Generation XIX 2014
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Sancerre Rouge - En Grand Champs 2014
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISKDen ligger på toppen af Sancerre-højen, hvis skråninger er beplantet med vinstokke. Og vinstokke er der også i de omkringliggende 14 kommuner (villages), som udgør det samlede vindistrikt. Her dyrkes druesorterne Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Mest berømmede er de hvide Sauvignon-vine, som udgør ca. 80 pct. af den samlede vinproduktion i Sancerre. Pinot noir-druen tegner sig for områdets rød- og rosévine fremstillet i en lys, let og frugtig stil.
Friske, sprøde hvidvine med udpræget mineralitet
Hvidvinene bærer tydeligt præg af både det kølige klima og den kalkede og flintede jordbund, som vinstokkene gror i. Friskhed, mineralitet, sprødhed og syre er de gennemgående kendetegn for disse vine, der rummer nuancer af græs, hyld, stikkelsbær og citrus i et saftigt og knastørt udtryk.
I de senere år har der desværre været en tendens til overproduktion af mere eller mindre ligegyldige Sancerre-vine, som udelukkende lukrerer på områdets popularitet. Gå i en stor bue uden om dem og fokuser i stedet på vinene fra de få, men seriøse producenter, der formår at skabe vellavede vine af en helt anden kaliber.