Selvom Seifried på mange måder er indbegrebet af vinproduktion på New Zealand, så har familien faktisk østrigske rødder. Med årene har Seifried udviklet sig fra at have et beskedent vinbrug til nu at være et af New Zealands mest betydningsfulde vinhuse med et bredt sortiment af vellavede vine.
Læs mereDa Hermann Seifried i 1971 tog turen fra Østrig til New Zealand, var det hans plan at arbejde inden for æblevinindustrien. Som barn var han vokset op på forældrenes æbleplantage i Steiermark, men allerede som 17-årig begyndte han at studere ønologi og rejste sidenhen til Sydafrika for at arbejde for det store vinkooperativ KWV.
Æblevinen var ikke desto mindre først på agendaen, da unge Hermann ankom til Sydøen. Det projekt varede dog ikke længe, for inden for det første år mødte han newzealandske Agnes, som han giftede sig med, og sammen besluttede de at satse deres fælles fremtid på vin af druer. De købte for lånte penge 2 ha jord i Moutere Valley mellem Nelson og Motueka, hvor de plantede vinstokke - 14 sorter i alt, som de så begyndte at eksperimentere med. Første årgang blev aftappet i 1976 og var vine lavet på henholdsvis Chardonnay, Riesling, Sylvaner, Müller-Thurgau og Refosco, som blev solgt direkte fra kælderdøren eller via mails til venner og bekendte.
Efterhånden fik parret så meget vind i sejlene, at der blev råd til at opføre en moderne vingård med tilhørende restaurant. Parrets tre børn er nærmest vokset op med vin i blodet og er i dag alle beskæftiget i familiens vinbrug, som nu råder over 300 ha med vinstokke, der dyrkes efter bæredygtige principper og leverer sunde druer til husets store portefølje af vellavede vine. I 2014 blev Agnes og Hermann Seifried anerkendt for deres store indsats for newzealandsk vin, da de blev udnævnt til Fellows of New Zealand Winegrowers.
Luk