Silvio Jermanns vine er blandt Norditaliens bedste og mest komplekse og kendetegnes af en flot mineralitet og en utrolig ren frugt.
Læs mereSom ganske ung i slutningen af 1960’erne forlod Silvio Jermann sin hjemegn i det nordlige Italien for at udforske vinverdenen uden for Friuli. Han gik i første omgang på vinskole i Conegliano i Veneto og rejste efter uoverensstemmelser med sin far til Canada. Da han efter nogle år vendte hjem, var det med masser af indtryk og ideer i bagagen, og han tog omgående fat på en gennemgribende modernisering af familiens vingård. Som noget af det første indførte han ståltanke og temperaturregulering under vinifikationen for at sikre større friskhed i vinene og ikke mindst modvirke oxidation. Senere fulgte nye initiativer både i markerne og i vineriet, og Jermann fremstår i dag som en af de mest moderne og fremsynede kvalitetsproducenter i Friuli.
Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1861, da østrigeren Anton Jermann slog sig ned i den fredfyldte landsby Villanova di Farra i Friuli Venezia Guilia-regionen. Han havde forinden produceret vin i Burgenland i Østrig og efterfølgende i Slovenien, men nu var han indstillet på at prøve lykken i Italien. Det lykkedes ham at etablere sig som velrenommeret producent af hvide vine fra marker i området omkring floden Isonzo. 4. og 5. generation, Silvio og sønnen Michele, driver nu ejendommen, som i 2007 blev udvidet med endnu et vineri i Ruttars i Collio nær grænsen til Slovenien. Her fremstilles husets topvine.
Jermann råder over 200 ha jord, hvoraf de 160 ha er beplantet med vinstokke. Der dyrkes primært hvidvinsdruer, som både indgår i en række fremragende enkeltdruevine og i vine lavet på blend af flere druer. Derudover dyrkes også rødvinsdruer som pinot nero, francola og pignolo. Vinene fra Jermann er kendetegnet ved en flot mineralitet, renhed og kompleksitet.