Tenuta Valdicava
For et vinhus er en produktion på 6000 kasser vin om året ikke alverden. Men sådan er filosofien hos Brunello-producenten Valdicava, og det forklarer måske også, hvorfor vinene herfra regnes blandt de største i Montalcino-appellationen: Lidt, men godt. Rigtig godt!
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 1.394,95 kr
- 6 stk.
- 1.219,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 1.099,95 kr
- 6 stk.
- 899,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 2.999,95 kr
- 6 stk.
- 2.699,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 2.399,95 kr
- 6 stk.
- 2.099,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 2.499,95 kr
- 3 stk.
- 2.299,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 2.499,95 kr
- 3 stk.
- 2.299,95 kr
Historien om Tenuta Valdicava
Ejendommen blev købt i 1953 af Martini Bramante - en efterkommer af bønder, der oprindeligt forpagtede markerne på stedet. Allerede dengang tænke Bramante store tanker om vinen. Hans drøm var at dyrke de bedste Sangiovese Grosso-druer, lave vin på dem og aftappe den i eget navn. Men der skulle gå 15 år, før den drøm blev til virkelighed, og i begyndelsen måtte han nøjes med at sælge vinene under Consorzio di Brunello-etiket med familienavnet påtrykt med mindre typer.
Blandt de mest eftertragtede vine i Italien
Først i midten af 1970’erne vurderede Bramante, at kvaliteten havde nået et niveau, der retfærdiggjorde, at han solgte sine vine under egen etiket. Han valgte navnet Valdicava, opkaldt efter den dal, hvor de største enkeltmarksvine i Brunello produceres - bl.a. Madonna del Piano, som er husets riserva-vin.
Martini Bramantes barnebarn, Vicenzo Abbruzzese, begyndte i 1987 at arbejde både i markerne og i kælderen og tog efterhånden mere og mere over på Valdicava. I de sidste 30 år har han formået at gøre husets vine til nogle af de mest eftertragtede i Italien. Gradvis har han ændret stilen fra stramme, lukkede og langsomt udviklede vine til i dag mere tilnærmelige udgaver, som samtidig har et stort lagringspotentiale.
27 ha marker råder huset over. Markerne dyrkes økologisk med afstikkere til biodynamikken. Grundtanken er at skabe vine med ren frugt og råstyrke uden brug af industrielt fremstillet gødning og ukrudtsbekæmpelsesmiddel. De gamle vinstokke yder meget lidt. Til gengæld er der stor koncentration i druerne, og grøn høst, hvor man fjerner nogle af de umodne klaser, er derfor ikke nødvendig.