Tyler Winery

Renhed, lethed og balance er grundtankerne i Justin Willets vinfilosofi. Den unge vinmager valgte meget tidligt i sin karriere at gå imod strømmen og lave vine, som ganske vist var modne, men ikke overmodne. Som blev lagret på egefade, men ikke ny eg. Og som var høje på syre og lave på alkohol. Dengang var tendensen stik modsat. Vinene skulle være fyldige, sødmefulde og alkoholiske, og mange rystede på hovedet af Justins vine.

Læs mere
 











Kunsthistorikeren der blev vinmager

Justin Willet - med mellemnavnet Tyler - har ingen formel uddannelse inden for vin. Han studerede kunsthistorie og arkitektur og gjorde også sine studier færdige, inden han valgte han at gå i lære hos en mindre vinproducent i Santa Rita Hills. Her fik den unge praktikant for alvor hænderne ned i druekarret og lærte fra bunden, hvordan god vin skal skrues sammen fra start til slut.

Fra outsider til insider

Undervejs udviklede han sine egne ideer, og efter bare et år lavede Justin sine første otte fade pinot noir-vin. Begyndelsen var svær, fordi hans stil var så meget anderledes, end man var vant til i den californiske vinverden, men gradvis fik flere og flere øjnene op for kvaliteten i hans vine, og i dag serveres de på adskillige af USA’s førende restauranter.

Willet ejer ikke selv en eneste parcel, men har lejet sig ind på nogle af de bedste marker med gamle vinstokke i Santa Barbara County. Han tramper selv vinmarkerne tynde og følger dyrkningen på nærmeste hold. Han er også med i kælderen, hvor kun det bedste druemateriale indgår i de rene og elegante Chardonnay- og Pinot Noir-vine fra Tyler Winery, og de beskedne otte fade, han begyndte med, er nu blevet til 5000 kasser årligt.

Tyler Winery - renhed, lethed og balance i vinene fra Californien