Varnier-Fanniere - Champagne

Druer fra de bedste grand cru-marker er hemmeligheden bag Denis Varniers vellavede blanc de blancs-champagner.

Læs mere
 




Historien om Varnier-Fanniere

Da Denis Varniers bedstefar i 1947 besluttede at fremstille Champagne med eget navn på etiketten, lod succesen ikke vente på sig. Hans familie havde i knap 100 år dyrket deres vinmarker i Avize i Côte des Blancs og solgt druerne til de store champagnehuse, men Jean Fanniere var meget bevidst om sine markers og vinstokkes kvalitet, og når han smagte de flotte vine, hans druer bidrog til, indså han potentialet: Fanniere-champagne kunne udvikle sig til noget stort. Rigtig stort.

Jean fik ret. Fra nogle få hundrede flasker i de første år til 10.000 i 1959, hvor hans datter Josette og hendes mand, Guy Varnier, overtog driften, tog produktionen og salget for alvor fart. Rent økonomisk blev der råderum til at udvide besiddelserne med grand cru-marker i både Cremant og Oger, og selv om Varnier Fanniere betragtes som en lille producent, råder man trods alt over hele 30.000 vinstokke (ca. 4 ha).

Med en uddannelse som vinmager på plads var Denis Varnier i 1989 klar til at træde i sine forældres og bedsteforældres fodspor som selvstændig champagneproducent. Hans ambition var både at videreføre traditionerne og gøre familienavnet kendt ude i verden. På de indre linjer havde Varnier Fanniere for længst opnået den anerkendelse, huset fortjente, men Denis har kæmpet hårdt for, at hans champagner nu også nydes uden for Frankrigs grænser i lande som Japan og USA - og Danmark - for blot at nævne nogle få.

Vinene fra Varnier-Fanniere

Kvaliteten i vinene kan ikke diskuteres. Med den ekspertise og de marker, Denis Varnier besidder, er udgangspunktet for at producere mousserende vine af absolut højeste kvalitet i orden. Resten er hårdt arbejde - og her holder Denis sig bestemt ikke tilbage. Han er med i alle processer og går aldrig på kompromis i sin stræben efter at skabe de bedste blanc de blancs-champagner.