Vin til vildt

Vildt kan være mange ting. Men fælles for vildt-kød er, at det har en unik smag, der kan være lidt sødlig. Det er oftest mørkt og magert kød, men måden vi tilbereder det på betyder, at det alligevel bliver relativt fedt i sidste ende. Samtidig serverer vi ofte en masse tilbehør til vildt, som betyder, at der er rigeligt at tage højde for, når du skal vælge din vin.

Læs mere

Hvad drikker man til vildt?

Hvis vi skal tage os den frihed, det er at generalisere, så skal du vælge en vin, der matcher kødets mørke farve og lidt robuste smag. Det bør derfor være en rødvin, og hvis den skal passe til det sædvanlige vildt-tilbehør, så bør det også være en vin med masser af smag, syre og tannin. Det skal ikke forstås sådan, at det skal være en voldsom vin, men den skal have den fornødne styrke til at understøtte smagen i maden.

Derfor er en Bourgogne, der ikke er alt for ung, et godt valg. Rødvine fra Médoc i Bordeaux er også gode valg, men du kan også sagtens kigge mod det nordlige Italien og forsøge dig med en Barolo eller Barbaresco. Tysk Spätburgunder har mange af de samme karaktertræk som Bourgogne og er derfor også et godt bud.

Kan man drikke hvidvin til vildt?

Det er ikke oplagt at drikke hvidvin til vildt, men det er heller ikke umuligt. Hvis du insisterer på at drikke hvidvin til vildt, så bør du vælge en kraftig og ganske fyldig hvidvin. En fadlagret Chardonnay fra Bourgogne vil for eksempel kunne klare opgaven.

Vin til vildt - de bedste vine til vildtkød og kraftige gryderetter