Viognier vin

I de senere år har den grønne viognier-drue fået lidt mere vind i sejlene efter i en periode at have været begrænset til nogle få marker i det lille distrikt Condrieu i Nordrhône. Nu trives druen både længere sydpå i Languedoc og såmænd også uden for Frankrigs grænser, hvor vinproducenter i både USA og Australien har taget den til sig.

Læs mere
 









En krævende drue

Det er ikke nogen nem drue at dyrke, og udbyttet er relativt lavt. Og selv om man andre steder forsøger at gøre vinbønderne i Condrieu kunsten efter, må man bare konstatere, at vinene fra denne del af det nordlige Rhône hæver sig langt over mængden af øvrige viognier-vine.

Hvordan smager Viognier?

Vinene har noget helt særligt over sig. De er voldsomt aromatiske med markant blomstrede og krydrede noter og en afdæmpet syre. Den sødmefulde frugt domineres af fersken, abrikos og pære, og i glasset er vinen - særligt hvis den er fadlagret - viskos og cremet. Viognier anvendes desuden i Côte Rotie i små mængder til at runde de ofte rå syrah-vine af med.