Waterkloof Wines

Paul Boutinot er vokset op med en fransk far og en engelsk mor. De drev en restaurant i det vestlige England, og det var her, Paul fik smag for det erhverv, han sidenhen fik kæmpe succes med: Salg af vin. Det gik nemlig op for ham, at der på den engelske restaurantscene generelt blev serveret ualmindelig trist vin. Dengang i 70’erne kunne man stadig slippe af sted med at skrive alverdens fine navne på etiketten for at få vinene til at lyde af mere, end de egentlig var. Ingen kunne forhindre en producent i at kalde sin vin Le Chambertin for eksempel.

Læs mere
 




Mere om Waterkloof Wines

Paul Boutinot lærte sig vinhandlerfaget i et relativt velrenommeret firma, og i 1980 etablerede han sin egen forretning med speciale i salg til restauranter. I starten gik det trægt. Så trægt, at han var tæt på at lukke. Redningen kom dog i sidste sekund: Han fik en god, fast kontrakt med en mindre supermarkedskæde, og så tog forretningerne for alvor fart.

De næste 30 år voksede hans firma støt og roligt. Undervejs blev Paul Boutinot imidlertid mere og mere inficeret af vinbacillen. Han ville ikke kun importere og sælge vin - han ville også producere den. I 2013 trådte han ud af firmaet, men havde forinden etableret sig i bl.a. Sydafrika med Waterkloof Wines, som nu får hans fulde opmærksomhed.

Økologisk og biodynamisk vinproduktion

Paul Boutinot var i 1993 rejst til Western Cape for at udse sig gamle, ”uopdagede” vinmarker. Her stødte han på vinstokke med høj alder og fremragende frugt, som på det tidspunkt endte i de store kooperativers blandinger. Boutinot faldt pladask for et område på Schapenberg med vinmarker tilplantet tilbage i 1970’erne, men der skulle gå 10 år, før han kunne etablere Waterkloof Wines og forvandle dette uudnyttede potentiale til absolutte vinperler.

Siden er nye vinmarker kommet til, og Paul Boutinot råder nu over 53 ha, der alle dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper.