Weingut Rainer Wess

Far og datter er på vej til at opnå stjernestatus i den østrigske vinverden med deres rene, friske og elegante Grüner Veltliner-vine.

Læs mere
 


Om Weingut Rainer Wess

Kombinationen far og datter i et nært samarbejde kommer der undertiden de mest fremragende vine ud af. Bruno og Bruna Giacosa, Angelo og Gaia Gaja i Barbaresco og Georges og Christine Vernay i Condrieu er lysende eksempler på dette. I de østrigske regioner Wachau og Kremstal gør Rainer Wess og datteren Christina dem kunsten efter og er med deres rene, livlige og aromatiske Grüner Veltliner-vine oplagte kandidater i kategorien ”kommende stjerner”.

Rainer Wess studerede ønologi i 1980’erne og fulgte op på studierne med ophold hos flere af de bedre vinproducenter i Bordeaux. Da han i slutningen af 1990’erne vendte tilbage til Østrig, ville han naturligt nok gøre brug af den viden han havde tilegnet sig. Han købte et mindre vineri, lejede nogle parceller i Loibenberg-området langs Donau-floden i den østlige del af Wachau og begyndte at producere små mængder vin. Druerne blev transporteret fra markerne i små plastikspande og fodtrampet i vineriet. Det gik rigtig godt, og der blev hen ad vejen råd til at investere i egne marker. I 2009 rykkede han ind i en 300 år gammel klosterkælder i Krems, hvor han installerede et topmoderne produktionsanlæg.

Weingut Rainer Wess i dag

Wess dyrker nu 10 ha vinmarker og indkøber druer fra yderligere 6 ha - både grüner veltliner og riesling. Markerne dyrkes efter bæredygtige og økologiske principper, og først for få år siden blev der råd til at anskaffe en traktor til pløjning af de ofte meget stejle skråninger med vinstokke.

Rainer og Christina har ét erklæret mål: Deres vine skal ikke blot være blandt de allerbedste i Wachau og Kremstal, men også udtrykke en helt personlig stil: Rene, friske og elegante vine med et tydeligt terroirpræg. Sammen slider de i det for at nå dette mål. Selv om Christina primært tager sig af de markedsføringsmæssige opgaver, og Rainer i højere grad huserer i kælderen, sørger de altid for at enes om de store beslutninger: Hvornår skal der høstes, hvilken type gær skal de anvende og hvornår skal vinene tappes på flaske? Det samarbejde har indtil nu båret rigtig meget frugt.