Upsell cart

Vælg kategori

Gratis fragt fra 1.499 kr.

Vores KÆMPE sommer-udsalg er startet - spar op til 57 % her

Ryd
Menu:

Jean-Michel Guillon - årets vinbonde

Skrevet af Simon Plambæk

Det er ikke let at få foden inden for i Bourgogne, og selv for verdens dygtigste vinmagere er det de færreste forundt at opnå prisen som årets vinbonde i den franske vinguide Hachette. Men netop dette er just lykkedes for bourgogne-outsideren Jean-Michel Guillon, der opgav pilotjobbet for kærligheden til Bourgogne og Gevrey Chambertin, og i dag kan bryste sig af prisen som ”Årets vinbonde” i den hæderkronede franske vinguide Hachette 2020.

Nytænkning i Bourgogne

Bourgogne skal gerne smage af Bourgogne. Og alligevel drømmer vi alle om at opdage nogle helt nye nuancer og nogle producenter, der udfordrer traditionerne. De færreste formår at leve op til begge krav på samme tid, men Jean-Michel Guillon er blandt de få, der kan - og det er fuldt fortjent, at han er blevet anerkendt som årets vinder-producent i den franske vinguide Hachette Wine Guide 2020.

Det er egentlig ikke så mærkværdigt, at Jean-Michel Guillon er én af de få, der både kan ramme den klassiske Bourgogne og alligevel skabe et moderne og livligt twist. For de fleste vinmagere i området har i forvejen en tilknytning til Bourgogne, men da Jean-Michel Guillon slog sig ned i området, var det uden nogen som helst forhistorie, uden noget netværk og uden nogen sikkerhedsliner.

Piloten, der blev forelsket i Bourgogne

Hans eneste forhold til Bourgogne var, at han var forelsket i vinene herfra. Og da han besøgte Gevrey-Chambertin forelskede han sig også i naturen, omgivelserne og livsstilen på stedet. Derfor besluttede han sig for at lægge sit hidtidige liv på hylden. Pilot-jobbet og uddannelsen som ingeniør med speciale i aeroteknik blev pakket væk, og i stedet prøvede han lykken som vinmager.

Guillon købte en række vinmarker i Gevrey Chambertin og har siden udvidet med marker i både Chambolle-Musigny og Morey-Saint-Denis. Med Grand Cru-besiddelserne har Guillon adgang til de bedste af de bedste marker og områder i Bourgogne.

Allerede fra begyndelsen var Jean-Michel Guillon lidt af en særling i sine metoder. Han havde bragt inspirationer med sig udefra, og dem koblede han sammen med sin store begejstring over det klassiske Bourgogne, som kun blev intensiveret, efter at han flyttede dertil i begyndelsen af 80'erne.

Dedikation og kvalitet hædres af fransk vinguide

Hæderen i Hachette Wine Guide 2020 gives for Jean-Michels fantastiske dedikation, der kan smages i vinenes høje kvalitet, og markerer fornemt, at Jean-Michel er nået til det punkt i sit liv, hvor han giver stafetten videre. Hans søn Alexis overtager vingården i 2020, og mens farmand opbyggede det hele fra bunden, så kan Alexis overtage en vingård, der i allerhøjeste grad har vind i sejlene.

Med sin særlige stil, hvor der i stor stil bruges nye egefade og koldmaceration, er vinene kendetegnet ved en meget frugtig og intens stil. De nye egefade giver et markant præg af fad, der sikrer en imponerende struktur, mens koldmacerationen betyder, at mosten og skindet fra druerne får lov at være i kontakt med hinanden i nogle dage, inden gæringen sættes igang i temperaturregulerede ståltanke, hvor der igen arbejdes meget fokuseret på at bevare vinens frugtige stil.

Anerkendelsen i Hachette Wine Guide 2020 betyder først og fremmest, at endnu flere får øjnene op for Jean-Michel Guillon og hans formidable og unikke vine. I de 40 år vinhuset har eksisteret, har de kun udviklet sig i samme positive retning, og der er ingen grund til at tro andet, end at sønnen Alexis vil videreføre dette, når han bringer Guillon ind i det næste årti.

Se hele vores udvalg af vine fra Domaine Jean-Michel Guillon her.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.