Upsell cart

Vælg kategori

Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Grevinden af Ghizzano

Skrevet af Simon Plambæk

Hun er ikke en helgen, og hun er ikke en frelser. Men der er alligevel noget helt særligt over den udstråling, der omslutter Grevinde Ginevra Venerosi-Pesciolini, og den påvirkning hun har på menneskerne omkring hende. Hun er ikke blot en kvindelig vinmager - hun er en respekteret dame, der er enormt ydmyg og samtidig usædvanligt karismatisk.

Respekteret og anerkendt blandt de lokale

Når hun træder ind på en restaurant i hjemegnen, bliver der stille. Fine habitklædte herrer hæver hovederne og nikker anerkendende i hendes retning. Hun ligner én, der synes, at det er lidt noget pjat, men som ikke desto mindre kan lide det. Når alt kommer til alt, ser hun dog sig selv som en fortolker af det område, hendes vinstokke gror i. Hun er ikke en mirakelmager - hun har blot formået at finde den dybere forståelse af, hvad markerne i Tenuta di Ghizzano kan udtrykke.

Respekten og anerkendelsen kommer naturligvis af, at hun skaber blændende vin. Hun driver en god forretning, og hun viser, at de kystnære områder i Toscana kan levere vin af ligeså høj kvalitet som de fineste adresser inde i landet. En succesrig dame vil altid kunne opnå respekt og anerkendelse for sine bedrifter, men det er ikke ensbetydende med, at hun samtidig er vellidt, afholdt og respekteret for sin personlighed, sine meninger og sine principper.

Men sådan er det for Grevinde Ginevra Venerosi-Pesciolini. Hun sætter gerne sig selv i baggrunden, når andre fortjener opmærksomheden - men hun er heller ikke bleg for at sætte sig selv for bordenden, hvis det tjener det store formål. Hendes vin taler for sig selv - hun er blot den tolk, der skal oversætte terroirets udtryk til en vin, der kan bringe områdets historie ud i den store verden. Men hun er også meget bevidst om, at hendes bedrifter i Costa Toscana har brug for at være en del af et område, der generelt har succes, og som oplever et generelt løft i omverdenens anerkendelse.

Varm fortaler for økologisk og biodynamisk vinproduktion

Derfor har hun lagt et stort arbejde i Associazione Grandi Cru delle Costa Toscana - sammenslutningen af vinmagere i Costa Toscana. Hun gør sit for, at naboen ses som en samarbejdspartner i stedet for en konkurrent, og at området i fællesskab skal positionere sig i forhold til de mange andre vinområder i den store verden.

Desuden er Grevinde Ginevra Venerosi-Pesciolini varm fortaler for økologisk og biodynamisk vinproduktion. Og de erfaringer, hun gør sig, deler hun gerne med de øvrige vinmagere i området, så det toscanske kystområde kan positionere sig som en stærk spiller indenfor biodynamik.

- Mit mål er, at vi skal blive ved med at investere i biodynamisk landbrug og vinproduktion, så vi kan tilbyde markedet produkter i højeste kvalitet, der afspejler de oprindelige karakteristika, som vores smukke landskab rummer. Respekt for naturen, omgivelserne og de mennesker, der bor og arbejder her, det et er de principper, min familie altid har sat højest i driften af Tenuta du Ghizzano. Sådan har det været fra generation til generation, har Grevinde Ginevra Venerosi-Pesciolini tidligere udtalt.

Hun har haft taktstokken på Tenuta di Ghizzano i 23 år. Det er en forsvindende lille årrække i vinslottets historie, for det rækker helt tilbage til det 14. århundrede, og hendes familie har ejet det i ikke mindre end 26 generationer. Udover vine af fremragende kvalitet, dyrker hun også både oliven og korn, og alt sammen sker med den største respekt for naturen, området og omgivelserne.

Hun er selv bosat i Pisa. Om det er årsagen til hendes af og til lidt skæve tilgang til vinbranchen, skal være usagt, men efterhånden som kendskabet til Costa Toscana bliver mere og mere udbredt, er hun gået igang med at etablere en sammenslutning af vinmagere i Terra de Pisa, for at også dette område kan opleve et fælles og samlet løft.

Den biodynamiske vinproduktion mundede første gang ud i vin på flaske i 2003. Siden har Tenuta di Ghizzano manifesteret sig som en af de biodynamiske vingårde, man for alvor skal holde øje med i Italien. Som medlem af Agricoltura Vivente, hvor biodynamiske producenter udveksler erfaringer, er hun også her en del af en vidensbank, hvor gode erfaringer deles og dårlige erfaringer frarådes til andre.

Hele denne grundholdning om, at det ikke er farligt at dele sin viden og de ting, man er god til, med naboen, har medvirket til det ry, hun har opbygget, og selvom det betyder at hendes fantastiske vine ikke nødvendigvis er flere klasser bedre end de øvrige Costa Toscana-producenters, så understreger det den sympatiske personlighed, der gør hende til en dame, man gerne vil arbejde med og købe vin af.

Mød grevinden hos Theis Vine

Når Grevinde Ginevra kommer til Danmark og besøger Theis Vine i forbindelse med Copenhagen Cooking i slutningen af august, er det også for at udbrede kendskabet til vinene fra Costa Toscana. Vi kan kun anbefale, at du booker plads til Winemakers Dinner med Grevinden og åbner dig for hendes historier om hendes hjemegn, om økologisk vindyrkning og om biodynamik i vinens verden.

For selvom Grevinde Ginevra hverken er en helgen eller en frelser, så er hun en ledestjerne. Både når det gælder viden, vinkundskab og når det gælder hendes unikke personlighed, som hun altid er klar til at stille til skue, når hun tager ud i verden og frister os alle med sine toscanske kystvine, sin italienske charme, sin enorme erfaring og sine passionerede fortællinger.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.