Upsell cart

Vælg kategori

Gratis fragt fra 1.499 kr.

Vores KÆMPE sommer-udsalg er startet - spar op til 57 % her

Ryd
Menu:

Klimavenlig vin

Skrevet af Simon Plambæk

Klima og miljø er topprioritet i langt de flestes bevidsthed. Hvad enten det gælder politikere, erhvervsdrivende, skoleelever eller for den sags skyld vinproducenter, så er klimahensyn og bæredygtig produktion noget, der efterhånden er blevet mere reglen end undtagelsen. I Frankrig er Haute Valeur Environmentale en ny betegnelse for vine, der er produceret med største opmærksomhed på bæredygtighed - uden at de er økologisk certificerede.

Længe ventet dokumentation

At blive økologisk certificeret er både dyrt og en stor administrativ opgave. Det samme gælder, hvis man vælger at tage skridtet videre og skabe biodynamisk vin. Derfor har mange producenter i de seneste år kæmpet med at fortælle, at de skaber vine efter økologiske principper - men uden at kunne dokumentere det. Det kan de dog nu gennem den nye Haute Valeur Environmentale - eller High Environmental Value på engelsk.

For bæredygtig vinproduktion er endnu mere udbredt, end hvad du oplever, hvis du kun holder øje med, om vinen er økologisk eller biodynamisk. HVE giver vinbønderne mulighed for at bruge deres økonomi og mandskabstimer i vinmarkerne og produktionshallerne, i stedet for at bruge dem på papirarbejde, dokumentation og besværlige ansøgningsprocedurer.

Når en vin har HVE-betegnelsen, så kan du være sikker på, at vinen er skabt med godkendte strategier for bevarelse af biodiversiteten på og omkring markerne, at der ligger en fast strategi for beskyttelse af plantevæksten i området, at brugen er gødning er holdt på et absolut minimum, og at der foregår en minimal belastning af vandressourcerne. Med andre ord indikerer en HVE-mærkning, at den samlede belastning af klima og miljø er minimal.

Find HVE vine hos Theis Vine

Næsten 800 vingårde i Frankrig har gjort sig fortjent til denne mærkning, og det er en eksplosiv stigning, der er sket i de seneste år.

Hos Theis Vine finder du flere vingårde, der har den højeste betegnelse indenfor Haute Valeur Environmentale. Det gælder blandt andet den elegante, komplekse og stadig imødekommende rosé fra Chateau Bertrands. Det gælder ligeledes de smukke Bourgogne-vine fra Jean-Michel Guillon og de fornemme Champagner fra Guy Charlemagne.

Det er ikke øko-certificeret, og det er ikke biodynamisk. Men det er bæredygtigt og skabt med den største opmærksomhed på klima, miljø og naturbeskyttelse.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.