Celler Mas Doix

Mas Doix laver mørke og intense vine på druer fra urgamle vinstokke dyrket i et ekstremt terroir.

Læs mere
 


Salanques - 2013

Salanques - 2013

Celler Mas Doix

93/100
Robert Parker Wine Advocate
93/100
Wine Spectator
359,95 pr. stk.
329,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
+
-

Salanques - 2014

Salanques - 2014

Celler Mas Doix

98/100
Decanter
93/100
Robert Parker Wine Advocate
359,95 pr. stk.
329,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
+
-

Les Crestes - 2015

Les Crestes - 2015

Celler Mas Doix

91/100
Guía Peñín
90/100
Decanter
199,95 pr. stk.
184,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-







Om Celler Mas Doix

På Mas Doix i har man altid lavet god vin. Lige siden man begyndte at dyrke og vinificere de første druer i 1850 og frem til i dag, hvor produktionen ikke længere sendes til det lokale kooperativ, men nu sælges under egen etiket fra vingården i Poboleda, har vinene været i en klasse for sig. I 1998 gik Doix- og Llagostera-familierne sammen om at etablere Celler Mas Doix, som råder over 19 ha marker og årgang efter årgang formår at få det bedste ud af de lokale druesorter garnacha og cariñena dyrket i et helt specielt terroir.

Sådan arbejder Celler Mas Doix

Varme og tørre somre, kraftige vinde og et vanskeligt farbart landskab med højtbeliggende vinmarker på stejle skiferskråninger er udgangspunktet for disse intense, mørke og mineralske vine. Dertil kommer meget gamle vinstokke - nogle er mellem 70 og 100 år gamle - som giver en enorm koncentration i vinene. Druerne høstes med håndkraft og vinificeres i Mas Doix’ topmoderne vineri i Poboleda, hvor man fremstiller 4 forskellige rødvine, der alle er kendetegnet ved et ekstremt højt kvalitetsniveau.