Chateau Monbousquet

Gérard Perse ejer flere af Saint-Emilions topvinslotte, men det hele begyndte med Monbousquet, som i dag rangerer blandt områdets bedste vine og fuldt ud lever op til sin grand cru classé-status.

Den franske forretningsmand Gérard Perse og hans kone Chantal investerede i 1993 i Château Monbousquet, og det blev indledningen til en lang række opkøb, der gjorde ægteparret til nogle af de største jordbesiddere i Saint-Emilion. Bl.a. ejer de i dag topslottene Pavie og Pavie-Decesse.

Læs mere
 


Historien om Chateau Monbousquet

Siden 1945 havde Daniel Querre viet sit liv til at skabe stor vin af druerne fra Monbousquets 33 ha vinmarker. Efter 30 år tog hans arvinger over, men valgte altså i sidste ende at sælge til Gérard Perse, som havde den økonomiske muskel til at løfte vinene fra det fine 1500-talsslot til et endnu højere niveau. Hele ejendommen blev totalrenoveret - både bygninger, marker og kældre - og de nyeste og mest moderne faciliteter blev installeret med det ene formål at rangere Monbousquet blandt de bedste i Saint-Emilion. I 2006 kom belønningen, da vinen opnåede grand cru classé-status.

Markerne er beplantet med gennemsnitligt 40 år gamle vinstokke. 60 pct. er merlot, 30 pct. cabernet franc og de sidste 10 pct. cabernet sauvignon. En enkelt ha er dog udelukkende reserveret hvidvinsdruer. I 1994 valgte Gérard Perse i samarbejde med den konsulterende ønolog Michel Rolland at plante stokke med sauvignon blanc, sauvignon gris, sémillon og muscadelle i et eksperiment, der skulle munde ud i en mikroproduktion af hvid Bordeaux. Efter 3 års omhyggeligt arbejde i markerne og kældrene aftappede slottet de første flasker af Monbousquet Blanc, og siden er vinen bare blevet bedre og bedre.