Joh. Jos. Prüm

Siger man Mosel, bliver man også nødt til at sige Prüm. Vinhuset er formentlig det mest berømte og beundrede i hele regionen. Grundlagt i 1911 af Johan Josef Prüm og videreført af sønnen Sebastian, sønnesønnen Manfred og nu af oldebarnet Katharina.

Læs mere
 







Fjerlette alkoholsvage perler fra de bedste marker

Familien råder over 13,5 ha marker - nogle af områdets bedste i smørhullet mellem byerne Bernkastel, Grach, Wehlen og Zeltingen. Der er tale om parceller med meget gamle vinstokke plantet på stejle skråninger, og med lavt udbytte, sen høst og streng selektering opnås vine, hvis kvalitetsniveau meget få producenter kan matche. Joh. Jos. Prüm laver simpelthen riesling i verdensklasse. Vinene beskrives som fjerlette, alkoholsvage, gennemsigtige som glas og med en markant petroleumsduft (typisk for mange Riesling-vine). De har et kæmpe lagringspotentiale, og efter 15 år begynder de for alvor at vise, hvad de kan.

Wehlener Sonnenuhr

Særligt marken Wehlener Sonnenuhr bidrager med vine, som af den engelske vinekspert Stuart Pigott karakteriseres således: ”I topårgange de fyldigste, blødeste og mest forførende vine”.

Husets kældre har kun meget få mennesker fået lov at besøge, og at far og datter, Manfred og Katharina, samtidig er kendt for at afholde storslåede middagsselskaber, hvor Manfred midt under måltidet forlader bordet, bidrager yderligere til mystikken. Han dukker som regel op 20 minutter senere - medbringende den ”perfekte” gamle flaske, som skænkes med andagt og selvfølgelig smages blindt.