Maison Stephane-Aviron

Beaujolais var en region gik fra at være på alles læber, til noget nær et popkulturelt fænomen. Men som alle pop-fænomener, så brænder det ud og bliver glemt.

Området havde brug for at skifte kurs, og det krævede nyt og og frisk energi.

Stephane Aviron er en af dem, som virkelig har været med til at puste liv i området. Han forkastede de tidligere metoder til vinproduktion, som i fordumstid havde gjort regionen berømt for de slikkede Beaujolais Noveau vine. I stedet trak han på sine erfaringer fra Bourgogne. Tiden var inde til at sætte fokus på det unikke og forrygende terroir som Beaujolais er i besiddelse af, og at cementere hvor stor vin man kan producere på den lokale druesort "Gamay".

Læs mere
 


Stephanes produktion kredser om Beaujolais Cru'erne. Han vil væk fra tankegangen om Beaujolais som en generisk, sød og kønsløs rødvin. Iblandt cru'erne finder man unikt terroir, som går det muligt at producere dybe og komplekse vine, som kan tåle tidens tand, og som har et langt udviklingspotentiale foran sig.

Stephane har brugt lang tid på at finde frem til de bedste parceller, som tjener netop dette formål. Det er efter vores opfattelse lykkedes umanerligt godt, og med stokke som alle er minimum 40 år gamle, finder man hos Stephane noget af det bedste Beaujolais som kommer ud af området.