Mas Amiel
Mas Amiel laver søde og tørre Maury-vine i verdensklasse.
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 179,95 kr
- 6 stk.
- 159,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 259,95 kr
- 6 stk.
- 229,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 269,95 kr
- 6 stk.
- 239,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 829,95 kr
- 6 stk.
- 719,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 269,95 kr
- 6 stk.
- 239,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 199,95 kr
- 6 stk.
- 179,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 669,95 kr
- 6 stk.
- 599,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 1.499,95 kr
- 3 stk.
- 1.299,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 209,95 kr
- 6 stk.
- 189,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 199,95 kr
- 6 stk.
- 179,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 269,95 kr
- 6 stk.
- 239,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 539,95 kr
- 6 stk.
- 479,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 8.999,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 229,95 kr
- 3 stk.
- 199,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 279,95 kr
- 6 stk.
- 249,95 kr
Om Domaine Mas Amiel
Mas Amiel
Begyndelsen er som hentet ud af en hollywood-film. Perpignans biskop tabte en landejendom i kortspil 1849. Vinderen af kortspillet hed Raymond Amiel, som efterfølgende grundlagde og lagde efternavn til en af Frankrigs mest legendariske vingårde, Mas Amiel.
Mas Amiel er først og fremmest kendt for at lave dessertvine i verdensklasse i Maury-distriktet. Maury ligger i Roussillons bakkede landskab for fødderne af Pyrenæerne, hvor man finder et regnfattigt, hedt klima og en mager, skiferholdig jordbund. Det er barske dyrkningsforhold, og man høster under det halve pr vinstok i forhold til i Bordeaux, men det er al besvær værd.
Den klassiske Maury er en rød vin doux naturel – en forstærket hedvin ligesom den portugisiske portvin. Gærende grenache-druemost tilsættes en dosis druesprit, som standser gæringen. Resultatet er en vin med ca 16% alkohol og en betydelig restsødme, fordi gæren ikke fik omdannet al mostens sukker til alkohol. Hvis man skal sammenligne med portvin, er Maury mere vinøs og mindre alkoholstærk.
Mas Amiel råder over 170 hektar vinmarker fordelt på over 130 små parceller. Hver enkelt parcel behandles helt individuelt, så man får mest muligt ud af det enkelte terroir. Trods den omfattende størrelse, udføres broderparten af markarbejdet pr håndkraft, og man bruger også heste til pløjning. Høsten foregår 100% pr håndkraft. Produktionen er certificeret økologisk og biodynamisk.
Mas Amiel fremstiller tre hovedgrene af vine:
Mas Amiels tørre vine
Mas Amiels tørre vine afspejler med al tydelighed de barske betingelser, vinene er dyrket under. Vinene er varme og kraftfulde. Legende Rouge fra Mas Amiel er en af de mest anmelderroste tørre Maury-vine.
Legende Rouge Maury Sec
Vertigo Rouge Côtes du Roussillon
Altair Blanc Côtes du Roussillon
Mas Amiels friske dessertvine
Mas Amiels friske dessertvine vinificeres på ståltanke, så al deres spektakulære frugt bevares helt uspoleret. Vinene er friske, intense og afbalancerede. Maury Rouge fra Mas Amiel er genial til desserter med mørk chokolade eller julens risalamande!
Maury Rouge
Maury Réserve
Maury Charles Dupuy
Maury Vintage Privilège
Plénitude Blanc Vin de Liqueur
Maury Blanc
Muscat Rivesaltes
Mas Amiels oxiderede dessertvine
I Maury har man tradition for at lade vinene oxidere med vilje. Efter gæring fyldes vinene på 60-liters glasballoner, de såkaldte demijohns, som så stilles ud under åben himmel i 12 måneder. Efterfølgende modnes vinene yderligere indendørs på træfade. Med denne type lagring udvikler vinene en masse umami-aromaer, og de bliver nærmest udødelige. 1969 Maury Rouge Millesime fra Mas Amiel smager f.eks, fantastisk i dag, og er noget nær den ultimative ledsager til ostebordet. De oxiderede dessertvine kan holde sig meget længe efter åbning, så man behøver ikke at tømme flasken samme dag, som den åbnes.
Maury Rouge Millesime
Maury Rouge - 40 ans d'Age
Maury Rouge - 30 ans d'Age
Maury Rouge - 20 ans d'Age