Revello Fratelli

Revello har udviklet sig konstant, og det vil de formentlig fortsætte med. For familietraditionerne skal videreføres – med nye og moderne inputs fra de unge generationer, der kommer til med jævne mellemrum.

Læs mere
 

Om Revello Fratelli

Hvis en af de store danske familiekrøniker skulle skrives på italiensk, kunne den sagtens udspille sig med familien Revello som omdrejningspunkt. For vingården Fratelli Revello har en historie, der går helt tilbage til 1945, og som stadig udvikler sig efterhånden som nye generationer tager over. Måske ville der mangle intriger og uenigheder undervejs, for det er selvfølgelig ikke dem, familien skilter med, men det virker heller ikke som om, at der har været ret meget at slås om, for udviklingen er stort set kun gået i en enkelt retning – nemlig den rigtige.

Det betyder, at Revello retvisende har et ry for at være en producent, der sætter naturlighed, bæredygtighed og en personlig passion for dyrkningen af vinene meget højt. Det giver et troværdigt og ærligt udtryk i familiens vine , der er drevet på flere generationers videreførelse af traditionerne.

Ny generation af både slægt og familiens første Barolo

I 1954 tog Giovanni Revello sine sønner med på markerne ved La Morra i Barolo, hvor de fik sat Nebbiolo-vinstokke, som i de følgende år gav et bedre og bedre udbytte. Tretten år senere var høsten på et niveau, hvor vinen første kunne blive vinificeret som Barolo, og dermed blev 1967 et skelsættende år for Revello-slægten. Det var nemlig ikke bare familiens første Barolo, der blev født her, men en ny generation kom også til verden, da Giovannis søn Giacomo fik sin første søn, og to år senere var brødreparret Lorenzo og Carlo med til at sætte liv i både hus og vinmarker.

Familien voksede ligesom vinproduktionen, og i begyndelsen af 70’erne rykkede Revelloerne til Gattera-området, hvor de udvidede vinproduktionen og byggede deres nye hjemsted for både familie og forretning. Lorenzo og Carlo voksede hurtigt ind i vinens verden, og efter at have været ude og finde inspiration og opbygge erfaring, kunne de i 1990 vende tilbage til Revello-basen og overtage familieforetagendet. De satte snart en ny generation i verden, og deres døtre er blevet en del af hverdagen på vingården gennem de seneste år, hvor de er blevet voksne.

I dag både vingård og Bed & Breakfast

Og det er ikke blot en vingård, slægten driver i dag. For udover en større udvidelse i 2003 har familien også åbnet et Bed & Breakfast og byder gerne turister og besøgende indenfor på de familiære landsted. Det er selvfølgelig vinproduktionen, der er i centrum, men det er også den, der fungerer som det store trækplaster for de besøgende, der slår vejen forbi.