Valgte filtre
Siger man Toscana, bliver man også nødt til at sige Sangiovese. Sangiovese står for både Chianti og Brunello-vine.
Læs mereDruen er nærmest synonym med de røde vine fra dette smukke område i det centrale Italien og indgår i både de berømte Chianti-vine, de majestætiske Brunello’er og såmænd også i de mere beskedne IGP Toscana-vine, hvor druen enten får lov at stå alene eller blendes med mindre mængder af lokale sorter som Colorino og Canaiolo. Også franske druetyper som cabernet sauvignon og merlot har det rigtig fint med sangiovese. Det oplever man i de populære supertoscanere.
I sin rene form giver sangiovese relativt syrerige vine. Syrlige røde kirsebær, men også ribs og blommer er aromaer, der går igen i mange af vinene. Jo længere syd på, man kommer i Toscana, jo mørkere bliver vinene til gengæld også, og det lette og friske i udtrykket erstattes af det tungere og mere tanninrige, som man kender det fra de store, fadlagrede Brunello’er.
Luk