Cava

Cava er uden tvivl en af verdens mest elskede mousserende vine. De kan være alt fra frugtige og simple til meget komplekse og lagringsværdige.

Læs mere
 





Og når man så også tager de moderate priser i betragtning – ja så er det ikke så underligt hvorfor Cava er blevet så populær. Over 95% af Cava produktion stammer fra i Penedès området i Catalonien. Hertil kommer yderligere otte forskellige regioner i resten af Spanien som også producerer små mængder af Cava.

Som Champagne kan Cava kan være hvid eller rosé, sidstnævnte produceres ved at tilsætte i rødvin som stammer fra Pinot Noir, Garnacha, Monastrell eller Trepat i den gærede mousserende vin før aftapningen. Ydermere er mange Cava vine meget rene i udtrykket grundet deres lave niveauer af sukker, ligesom mange af de fineste Champagner. De klassiske Cava-druer er Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Andre druer, som er tilladt i blandingen er Chardonnay, Pinot Noir, Trepat, Garnacha, Monastrell og Subirat.

Cava