Domaine Georges Noellat

Unge Maxime Cheurlin har på få år løftet Domaine Georges Noëllat op blandt de bedste i Bourgogne. Hans vine fra topmarker i bl.a. Vosne-Romanée demonstrerer hans exceptionelle talent.

Læs mere
 

Historien om Domaine Georges Noellat

Kun 20 år gammel overtog Maxime Cheurlin sin bedstemors vingård, Domaine Georges Noëllat. Marie-Thérése Cheurlin havde de sidste 20 år solgt det meste af produktionen fra den 5,5 ha store ejendom til Bourgogne-husene Jadot og Drohin, men fra 2010 udløb kontrakten, og nu skulle barnebarnet Maxime, der er vokset op i Champagne, vise, hvad han duede til. Domainet skulle igen sælge kvalitetsvin under egen etiket.

Der hvilede med andre ord et vist pres på den unge mands skuldre. Men med både en familiemæssig og professionel baggrund blandt vinfolk som Jayet og Rouget var han godt rustet til opgaven. Maxime er nevø til Jayer-familien og fætter til Guilaume Rouget, hvis far Emmanuel Rouget er en af Bourgognes mest anerkendte vinmagere. Af samme årsag hjalp Maxime med til at lave Rougets 2009-årgang, og han og Guillaume er gode venner, som ofte mødes og smager, diskuterer og udvikler deres fælles vinkompetencer.

Maximes oldefar, Georges Noëllat, døde i 1982 og overlod driften af domainet til enken Marcelle. Efter fire år tog datteren Marie-Thérése og hendes mand, champagneproducenten Jacques Cheurlin, over. Parret blev skilt, men Marie-Thérése forsatte alene, indtil barnebarnet Maxime meldte sig på banen. Siden har han for hver ny årgang demonstreret sit talent for at lave exceptionelt god bourgogne. Det hjælper naturligvis på det, at de marker, han råder over primært i Vosne-Romanée, regnes blandt de allerbedste. Domainet ejer også små parceller i Nuits-Saint-Georges og i grand cru-appellationerne Échézeaux og Grands Échézaux med meget gamle vinstokke.

Vinene fra Domaine Georges Noellat

Vinene fra Maxime Cheurlins hånd kan bedst beskrives som mørke og maskuline, meget lig Rougets med et tydeligt terroiraftryk, men også med et vist fadpræg, da Maxime ikke afholder sig fra at bruge ny eg. Med tiden udvikler de mere elegance.