Domaine Jean-Baptiste Ponsot

Som 20-årig vendte Jean-Baptiste Ponsot op og ned på familie-domainet, da han insisterede på selv at lave vin frem for at sælge sine druer til andre producenter. Det var en klog beslutning.

Læs mere
 




Om Jean-Baptiste Ponsot

Jean-Baptiste Ponsot var bare 20 år gammel, da han i 2000 overtog ansvaret for familiens domaine med tilhørende marker i Rully. Lidt af en opgave for en ung og ambitiøs vinmager - ikke mindst fordi han som barnebarn af Lucien Ponsot, der grundlagde det hele i 1954, havde store planer med ejendommen. Først og fremmest ville han selv lave vin. Indtil da havde først hans farfar og siden far solgt druer til de større producenter i området - bl.a. Olivier Leflaive. Nu skulle de indgå i hans egen vinproduktion, og for at sikre sig, at han havde tilstrækkeligt druemateriale, plantede Jean-Baptiste flere vinstokke på nogle af de marker, der i adskillige år havde ligget uudnyttede hen.

Ponsot ejer i dag 8,5 ha beplantet med henholdsvis pinot noir og chardonnay. To tredjedele af produktionen ender i domainets 1. cru-vine, resten i villages-vinene. Kvaliteten er bemærkelsesværdig høj. Det skyldes især et udpræget fokus på vinstokkenes udvikling og vækst i markerne, hvor Jean-Baptiste mener, at hovedindsatsen skal lægges i forhold til vinproduktionen. Af samme årsag arbejder han bevidst med at begrænse brugen af kemikalier, udføre grøn høst og holde udbyttet nede.