Marius er et partnerskab mellem to venner og deres fælles passion for vin. Den ene part er Jérôme Malet, ejer af Domaine Sarda-Malet tæt på Perpignan. Den anden er Frédéric Engerer, direktør for Château Latour i Pauillac og Domaine d'Eugénie i Vosne-Romanée.
Læs mereMarius dyrkes i det barske Middelhavs terroir i Perpignan ved foden af bjerget Canigou. Vinmarkerne tæller sølle 2,5 ha. og de er udelukkende beplantede med Cabernet Sauvignon druen. Stiklingerne, der blev beplantede i 1997, stammer fra gamle vinstokke som Frédéric Engerer har hentet på nogle af Pauillacs prestigefulde og legendariske marker.
Disse Cabernet Sauvignon stiklinger blev herefter podet på Gravesac rodstokke, der er kendt for deres høje kvalitet og lave udbytte, og plantet på rød Gunz jord med sydvendte skråninger. Jérôme og Frédéric bestræber sig på at skabe en vin, der kombinerer den rigdom og livlighed som typisk kendetegner vinene fra denne region, med den struktur og elegance af Cabernet Sauvignon frembringer.
Navnet Marius er en respektfuld hilsen til Frédéric farfar, Marius Pons, som var négociant i Narbonne indtil 1987.
Den første årgang blev produceret i 2004. I såvel marker som kældre skete det med masser af omsorg. Takket være stort knowhow fra deres andre respektive vingårde, har teamet været dedikeret organiske vinfremstilling.
De har begrænset brugen af traktorer i markerne for at gøre jorden mere luftig og beriget. Der anvendes ingen kemisk brug af herbicider og insekticider, og naturligvis håndhøstes alle druer.
Under selve vinifikationen tillades udelukkende druernes egen naturlige gær i gæringsprocessen. En del af mosten gærer i åbne fade, mens resten gærer i små lukkede kar. Efter førstegæringen, macererer vinen yderligere i omkring 30 dage. Marius lagrer i ca. 14 måneder på nye franske barriques, og aftappes i begrædelige små mængder uden filtrering.