Michel Arnold

Som så mange andre mindre producenter arbejdede familien bag Champagne Michel Arnould i Verzenay til at begynde med blot som vinbønder. Druerne, de dyrkede, solgte de til de store champagnehuse, som var de eneste, der havde råd til at investere i de kostbare vinpresser, der er helt uundværlige i produktionen af den eksklusive mousserende vin.

Læs mere
 

Skæbnen ville det anderledes

Da det store børskrak ramte verden, fik det også store økonomiske konsekvenser for vinbønderne i Champagne. Efterspørgslen på bobler faldt, og bønderne kunne ikke længere få de samme gode priser for deres druer. Mange gav op, men Henri Lefevre valgte at tage kampen op, og i stedet for at sælge sine druer til underpris, valgte han selv at lave Champagne af dem.

I starten solgte han kun sine vine lokalt. Da hans søn André kom til, blev produktionen skruet i vejret, og efter 2. Verdenskrig påtog André sig rollen som både vinmager og -sælger og rejste rundt i Frankrig for at promovere sine Champagner. Andrés barnebarn Francoise giftede sig i 1960’erne med Michel Arnould, hvilket efter nogle år førte til grundlæggelsen af Champagne Michel Arnould, der i dag drives af sønnen Patrick og svogeren Thierry.

Imponerende grand cru-kvalitet 

I mellemtiden har huset vokset sig en del større og råder i dag over 12 ha grand cru-marker på skråninger i Verzenay. Vinstokkene er i gennemsnit 35 år gamle - de ældste er plantet helt tilbage i 1950. Fordelingen ligger på 80 pct. Pinot Noir og 20 pct. chardonnay, som dyrkes efter miljørigtige og bæredygtige principper med begrænset brug af kemiske bekæmpelsesmidler. Til enkelte af husets cuvéer indkøber Champagne Michel Arnould også chardonnay-druer fra vindyrkere i Côte des Blancs. Under alle omstændigheder er vinene af en imponerende grand cru-kvalitet og udtrykker det passionerede arbejde, som familien har lagt i fremstillingen af deres champagner lige siden den spæde start i 1930’erne.