Manchuela

Manchuela ligger i den sydøstlige del af Spanien og omtrent 120 kilometer inde i landet fra Valencia. Regionen er som resten af landet rig på soltimer, men bliver alligevel påvirket af det maritime klima fra Middelhavet, som er med til at køle druerne ned og skabe balance.

Læs mere
 


Mere om vinene fra Manchuela

Manchuela har eksisteret som vinområde i mange år, men fik først sin D.O. certificering i 2000. Der bruges mange forskellige druer i Manchuela, men en af de mest interessante er den lokale Bobal drue, som giver mørke og bløde vine med glimrende lagringspotentiale.

Bobal blev i mange år brugt udelukkende til bulkvine i store mængder. Men i 1990’erne begyndte flere og flere producenter at tage druen alvorligt og efterfølgende har Bobal faktisk opnået lidt af en kultstatus i regionen. Andre røde druer som trives i Manchuela er Garnacha, Syrah, Monastrell, Cencibel (Tempranillo), Cabernet Sauvignon og Merlot. På den hvide side bruges Macabeo, Albillo, Chardonnay, Sauvignon blanc og Verdejo.

Vinene fra Manchuela er generelt storladne i smagen - nogle gange på nippet til at være voldsomme i deres udtryk, andre gange super smooth og bløde i deres frugtstil.