Vinblog

Sådan bør du opbevare din vin

Sådan bør du opbevare din vin

Mørke, forhøjet luftfugtighed, ro og den rette temperatur er vigtige faktorer, når du vil opbevare din vin korrekt. Læs mere i blogindlægget om opbevaring af vin og vine med mest lagringspotentiale.

Læs mere
Vinen har bobler og prikker på tungen

Vinen har bobler og prikker på tungen

Hvis du oplever en svagt mousserende effekt i fx en rødvin, og den ligefrem bruser og prikker på tungen, er der gået eftergæring i vinen, og den står ikke til at redde. Læs mere om eftergæring i blogindlægget.

Læs mere
Kan vin tåle frost?

Kan vin tåle frost?

Kan vin tåle frost, og hvornår begynder vinen at tage skade? Vi skal helt op på to-cifrede frostgrader, før vinen begynder at krystallisere. Vin er alkohol og har et noget lavere frysepunkt end vand.

Læs mere
Undgå at din vin bliver varmeskadet

Undgå at din vin bliver varmeskadet

Undgå ærgrelser og dårlige vinoplevelser. Varme er udover ilt en af vinens værste fjender, idet for høj varme ødelægger vinen og alle dens smagsnuancer. Få tips til at undgå varmeskadet vin i dette blogindlæg.

Læs mere
Hvor længe kan vin holde sig?

Hvor længe kan vin holde sig?

Hvor længe kan vin holde sig? Med andre ord – hvornår er din vin blevet for gammel? Vin er en fødevare, som er blevet fremstillet med henblik på at blive drukket inden for en kortere årrække.

Læs mere
James Suckling's Top 100

James Suckling's Top 100

James Suckling's top-100 lister omfatter vine med en minimumsproduktion på 300 kasser, og vurderes ud fra forskellige kriterier. Den vigtigste faktor i den samlede bedømmelse er James Suckling's 100 point-system.

Læs mere
Bliv klogere på Pinot Noir

Bliv klogere på Pinot Noir

Hos Theis Vine er vi rigtig stærke på god Bourgogne, men vi kan også en hel masse, når det handler om oversøisk pinot noir fra fx New Zealand eller USA. I dette blogindlæg går vi tæt på pinot noir som druesort.

Læs mere
Ribera del Duero

Ribera del Duero

Det er de færreste vindrikkere, som ikke på et eller andet tidspunkt er stødt på en vin fra Ribera del Duero. Mange drikker endda vinene jævnligt. Lær mere om det populære område i dette blogindlæg.

Læs mere
Din guide til champagne

Din guide til champagne

Hvorvidt en champagne er tør eller sød, afgøres af den mængde dosage, der tilsættes. På etiketten kan man se, hvilken grad af tørhed/sødme vinen har. Bliv klogere på champagne i dette blogindlæg.

Læs mere
Clonakilla

Clonakilla

I en verdensdel, hvor ”bigger is better” indtil nu har sat normen for, hvordan man laver vin, har én producent sat standarden for et nyt og frisk pust i australsk vinproduktion. Navnet er Clonakilla.

Læs mere